Naslovna Društvo Narodna biblioteka daruje preko hiljadu knjiga Nišlijama

Narodna biblioteka daruje preko hiljadu knjiga Nišlijama

0
PODELI
Narodna biblioteka daruje preko hiljadu knjiga Nišlijama foto: GP018

Na trgu kod TC „Kalča“, na štandu Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ vlada ogromno interesovanje za besplatnim knjigama. Narodna biblioteka na ovaj način želi da čestita predstojeće praznike građanima Niša.

„Danas delimo potpuno besplatno preko hiljadu naslova, uglavnom potpuno novih knjiga, koje smo i mi dobijali od darodavaca, i delimo građanima Niša. Ogromno je interesovanje. Presrećna sam što vidim da ljudi vole knjige i jako je lepo da imamo čast da na ovaj način čestitamo građanima predstojeće praznike“, rekla je direktorka Narodne biblioteke Sonja Šuković.

Odeljenje Knjige za decu Narodne biblioteke „Stevan Sremac“, obeležava 75 godina rada i tim povodom je organizovan veći broj aktivnosti i beleži povećan broj korisnika.

Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ je predstavila i „putujuću biblioteku“. Vozilo sa policama, na kojima se nalaze knjige za sve uzraste.

Sonja Šuković foto: GP018

„Dobili smo ogroman poklon od Ministarstva kulture, koje je prepoznalo potrebe naše biblioteke i grada Niša. Kroz projektnu aktivnost dobili smo izuzetno visok novčani iznos, nabavili najsavremenije vozilo, opremili ga najboljim sertifikovanim policama za tu namenu. Taj fond knjiga čine izuzetna izdanja, potpuno nove knjige, od dečje literature do beletristike i stručnih knjiga“, dodala je Sonja Šuković.

Građanin Niša foto: GP018

Jedan od prisutnih Nišlija je pohvalio ovakvu akciju, jer mnogi nemaju vremena da posete sajmove knjiga. Dodao je da treba čitati knjige, jer one imaju dušu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde