Naslovna Društvo JKP „Mediana“ i „Sekopak“ podstiču edukaciju najmlađih o reciklaži uz novogodišnju predstavu

JKP „Mediana“ i „Sekopak“ podstiču edukaciju najmlađih o reciklaži uz novogodišnju predstavu

0
PODELI
JKP „Mediana“ i „Sekopak“ podstiču edukaciju najmlađih o reciklaži uz novogodišnju predstavu foto: GP018

JKP „Mediana“ i kompanija „Sekopak“ su postavili reciklomat na amfiteatru na keju, koji je, pre svega, namenjen mladima koji svoje slobodne vreme tamo provode. Nakon sakupljenih sto hiljada delova ambalaže, mlade očekuje koncert upravo na tom mestu.

Danas je pripremljena i edukacija najmlađih, uz predstavu, na temu očuvanja životne sredine i, pre svega, reciklaže.

Sanja Popović foto: GP018

„JKP „Mediana“, Grad Niš i operater za upravljanje ambalažnim otpadom u Srbiji „Sekopak“, zajedno sa omladinskom organizacijom „KOM 018“ osmislili su ovu akciju, koja, prvenstveno, za cilj ima edukaciju mlađih generacija. Danas možemo da vidimo puno dece, koja su ponela sa sobom sve ono što može da se reciklira iz njihove kuće. Želeli smo ovom prilikom da ih edukujemo, ali i zauzvrat da ih nagradimo, jer ovo nije prva aktivnost u kojoj učestvuju niške škole“, rekla je Sanja Popović i JKP „Mediana“ Niš.

Očekuje se dolazak oko trista dece uzrasta drugog i trećeg razreda. Za njih će biti organizovana novogodišnja predstava na temu reciklaže, kao zahvalnost što učestvuju u brojnim akcijama za očuvanje životne sredine.

Predstavu izvode mališani iz pozorištanceta „Dečja zemlja“ iz Smedereva, koje duži niz godina sarađuje sa kompanijom „Sekopak“.

Jovica Tišma foto: GP018

„Gde ima lepe prilike da se družimo, mi to činimo. Imamo lepu saradnju sa „Sekopakom“, kompanijom koja istinski razmišlja o reciklaži i očuvanju životne sredine. Mi smo priredili jednu interaktivnu pozorišnu predstavu koja se zove „Skupljaj svoju ambalažu i nosi na reciklažu“. Vrlo jednostavno i lako se pamti. Nismo tu da naučimo nešto decu, ona to znaju. Želimo pre svega da ih ohrabrimo da to što znaju i primene“, poručio je Jovica Tišma, osnivač ovog pozorištanceta.

Česte su slike razbacane ambalaže na amfiteatru na keju pored Nišave. Za rešavanja tog problema JKP „Mediana“ je sa kompanijom „Sekopak“ postavila reciklomat za odlaganje ambalaže. Već je prikupljeno oko 80 hiljada ambalaža, a kada bude prikupljeno sto hiljada, mlade očekuje poklon koncert.

Sanja Popović foto: GP018

„Naše preduzeće je zajedno sa „Sekopakom“ postavilo reciklomat, sa nazivom „Reciklažom do koncerta“. Zajedno sa mladima koji se okupljaju ovde na keju, sproveli smo aktivnost prikupljanja ambalažnog otpada. Prvenstveno se ubacuju flaše, limenke i staklena ambalaža. Do sada smo bez podrške mlađih generacija, uspeli da prikupimo preko 80 hiljada delova ambalaže. Za zaštitu životne sredine i reciklažu je potrebna saradnja svih generacija. Kada budemo skupili 100 hiljada ambalaže, nagradićemo mlade koncertom, koji će se održati upravo na amfiteatru“, dodala je Sanja Popović

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde