Naslovna Društvo Porodica Karimanović će praznike dočekati u novom domu

Porodica Karimanović će praznike dočekati u novom domu

0
PODELI
Sotirovski i Karimanović foto: GP018

Zajedničkom akcijom Grada Niša, privatnih i javnih preduzeća, i ljudima dobre volje, porodici Monike Karimanović obnovljena je kuća u Suvom Dolu. Dograđeno je dodatnih 40 metara kvadratnih stambenog prostora, a Monika je konačno dobila svoju sobu.

Aleksandra Karimanovoć foto: GP018

„Hvala što ste bili uz nas ove tri godine. Hvala Gradu i gradonačelnici, što nam je omogućila novi dom i novu sobu Moniki, koja joj je bila neophodna za učenje. Ovo je novi početak. Bilo je previše tesno, ona je već odrasla, hoće da pozove društvo. Nadam se da ćemo uspeti bar pola onoga što smo zamislili“, rekla je Aleksandra, Monikina mama.

Ona je izrazila zahvalnost svima koji su pružili psihološku podršku Moniki, naročito njenim drugarima iz škole i nastavnicima. Monika je upisala srednju Ekonomsku školu.

Otac Robert, koji za sebe kaže da je danas najsrećniji čovek, takođe je zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj akciji.

Robert Karimanović foto: GP018

„Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u projektu. Sve što smo se dogovorili je ispunjeno u roku. Danas sam najsrećniji čovek na planeti, jer je moja ćerka dobila svoju sobu, koju nije imala, tako da može jače da uđe u život, i gura dalje“, izjavio je on.

Monikin deka Miodrag Sulejmanović je takođe zahvalio svim donatorima, kao i ljudima koji su učestvovali u potrazi za Monikom pre tri godine.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Osmesi i zadovoljstvo porodice Karimanović su najbolji pokazatelj da smo uspeli ono što je bilo dogovoreno i da ispunimo. Monika konačno ima svoju sobu i može bezbrižno da nastavi detinjstvo. Događaje, koji su se dogodili pre tri godine, ne možemo da vratimo i sve to kroz šta je ona prošla, ali ovo je mali doprinos da njeno odrastanje bude detinjstvo koje će ona da pamti po dobrom i u ovoj kući“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica je izrazila posebnu zahvalnost privatnim kompanijama koje su izašle u susret ovoj akciji, ali i komšijama porodice Karimanović, i svim ljudima koji su podržali ovu akciju.

Porodica Karimanović će praznike dočekati u novom domu foto: GP018

Monika Karimanović je pre tri godine bila oteta, ali je preživela desetodnevnu torturu i nastavila da živi u porodičnoj kući sa roditeljima i dedom u lošim uslovima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde