Naslovna Društvo Institut „Niška Banja“ obeležio 56 godina postojanja

Institut „Niška Banja“ obeležio 56 godina postojanja

0
PODELI
prof. dr Marina Deljanin Ilić foto: GP018

Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ danas proslavlja 56 godina od osnivanja, takođe proslavlja i 47 godina stacionara „Radon“. Tim povodom održan je svečani skup u amfiteatru Instituta.

Direktorka Instituta prof. dr Marina Deljanin Ilić navodi da je zadovoljna što epidemijska situacija dozvoljava proslavu u ovakvom obimu, što nije bio slučaj prethodnih godina. Izrazila je i veliko zadovoljstvo radom instituta u protekloj godini.

prof. dr Marina Deljanin Ilić foto: GP018

„Obeležavanje dana Instituta je višedecenijska tradicija. Naravno, u prethodne dve godine, zbog pandemije kovida-19, nismo bili u prilici da nastavimo sa ovom tradicijom u ovakvom obliku. Danas, posle dve godine smo se ponovo ovde okupili da obeležimo 56 godina rada Instituta, i 47 godina postojanja ovog stacionara „Radon“. Ovu godinu završavamo uspešno, u pogledu popunjenosti kapaciteta, u pogledu realizacije i pružanja zdravstvenih usluga, kao i u pogledu nabavke nove medicinske opreme“, izjavila je direktorka Instituta.

Istakla je da je posebno zadovoljna edukacijom samih pacijenata održavanjem Dana srčane bolesti, Dana borbe protiv artritisa, Dana fizioterapeuta i mnogih drugih akcija.

Iako je zadovoljna radom Institut za lečenje i rehabilitaciju, dr Deljanin Ilić navodi da uvek ima prostora za napredak lekara i poboljšanje uslova u Institutu.

„Planovi za narednu godinu su poboljšanje pružanja zdravstvenih usluga, uvođenje novih zdravstvenih usluga, popravljanje kvalitete smeštaja, naravno, uvođenje novih dijagnostičkih metoda. Planiramo i renoviranje u bazena u „Radonu“, navela je ona.

Institut sledeće godine u maju organizuje simpozijum, koji je prerastao u kongres, Aktuelnosti u kardiologiji 2023. Prisustvovaće najeminentniji kardiolozi iz zemlje, a očekuju se i lekari iz inostranstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde