Naslovna Društvo Gradonačelnica se sastala sa predstavnicima Sindikata gradske uprave

Gradonačelnica se sastala sa predstavnicima Sindikata gradske uprave

0
PODELI
Gradonačelnica se sastala sa predstavnicima Sindikata gradske uprave foto: GP018

Predstavnici Sindikata gradske uprave su razgovarali sa gradonačelnicom Niša o položaju zaposlenih u gradskim i opštinskim upravama.

Predsednik ovog sindikata je pohvalio kolektivni ugovor koji su potpisali zaposleni u gradskim i opštinskim upravama, i pohvalio je lokalni sindikat za taj poduhvat.

Slađan Bobić foto: GP018

„Moram da pohvalim rad sindikata gradske uprave u delu aktivnosti poboljšanja položaja zaposlenih, što u materijalnom, što u organizacionom smislu. Želim da naglasim da Grad Niš ima jako dobar i kvalitetan potpisan kolektivni ugovor, koji se primenjuje i koji se odnosi, ne samo na članove sindikata uprava Srbije, već i na sve zaposlene“, izjavio je Slađan Bobić, predsednik Sindikata uprave Srbije.

Dodao je da zbog jako malih plata ima dosta prostora za pomoć, što je lokalna samouprava i učinila kroz jednokratnu pomoć.

U niškim gradskim i opštinskim upravama, preko 40 odsto zaposlenih prima minimalnu zaradu.

Gradonačelnica Niša je naglasila da Grad pomaže svojim zaposlenima, pre svega kada je u pitanju pospešivanje rađanja dece.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Ove godine smo, posle tri godine, potpisali novi kolektivni ugovor, koji važi za naše zaposlene u upravama Grada. Posebno me raduje to što smo danas dobili i pohvale da je to jedan od boljih kolektivnih ugovora u Srbiji. Motivisali smo ljude, pre svega, kada je rađanje u pitanju. Dali smo mogućnost da zaposleni u gradskim i opštinskim upravama, koji dobiju treće dete, dobiju pet prosečnih zarada, da svaki radnik koji dobije prvo dete, dobije dve zarade. Na taj način pomažemo da se što više dece rađa u Nišu“, rekla je gradonačelnica.

Ona je dodala da je Grad ove godine odlučio da pomognemo zaposlenima sa iznosom od 20 hiljada dinara u dva navrata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde