Naslovna Društvo Stanari zgrade u Ulici Majakovskog imaju najlepši ulaz u Nišu

Stanari zgrade u Ulici Majakovskog imaju najlepši ulaz u Nišu

0
PODELI
Stanari zgrade u Ulici Majakovskog imaju najlepši ulaz u Nišu foto: GP018

Zgrada na adresi Ulica Majakovskog 36 izabrana je za zgradu sa najlepšim ulazom. Tim povodom gradonačelnica Niša i direktor „Niš Stana“ uručili su skupštini stanara plaketu, prigodne poklone i vaučer u vrednosti od 50 hiljada dinara za popravke zgrade.

Stanari ove zgrade navode da je sloga i jedinstvo glavni razlog zašto su ulaz i prostor oko zgrade sređeni i čisti.

Aleksandar Stojanović foto: GP018

„Kod kolektivnog stanovanja uvek je problem da se svi angažuju i skupe. Sve probleme u zgradi rešavamo u domenu svojih mogućnosti. Stanari su složni kad treba da se skupi novac za neka ulaganja u zgradi, imamo i zajednički fond, a kad treba neki veći zahvat da se uradi, onda idemo po stanovima. Ovo priznanje nam mnogo znači, baš smo srećni“, navodi Aleksandar Stojanović, stanar ove zgrade.

Zgrada je useljena 1988. godina, i veliki broj stanara je prošao kroz nju, samim tim zgrada zahteva veći stepen održavanja. Predsednik skupštine stanara kaže da su stanari svih 27 stanova složni kada se radi o većim popravkama u zgradi.

Bratislav Blagojević foto: GP018

„Smatram da najbolje se brine o zgradi onaj koji je upravo iz te zgrade. Uvek ćete za svoje najviše da se zalažete. Zgrada je useljena 1988. godine, skoro 30 godina. Stanari odlaze i dolaze, samim tim i zgrada mora da se održava. Najveći problemi u zgradama su krovovi, liftovi, vodovod i kanalizacija, ali mi smo složni, ima jedinstva u zgradi i to nas pokreće“, kaže Bratislav Blagojević predsednik skupštine stanara.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je čestitala „Niš Stanu“ i stanarima ove zgrade, za koje kaže da su pravi primer ostalim skupštinama stanara kako se treba ophoditi prema prostoru u kome svi zajedno žive.

„Ovo je pravi primer da se samo zajedništvom može doći do pravog cilja, i lep primer za ostale skupštine stanara u Nišu. Primer kako može da se održava jedan ulaz, jedna zgrada, i naravno, po onoj staroj narodnoj, da je komšija komšiji najveći rod, ovo je pokazatelj toga“, rekla je gradonačelnica.

Direktor „Niš Stana“ navodi da će ova akcija postati tradicija. Skupštini stanara ove zgrade je pored plakete i prigodnih poklona, uručen i vaučer u vrednosti od 50 hiljada dinara za radove koje će izvesti radnici „Niš Stana“.

„Cela poenta akcije je bila da se vratimo u ona stara vremena, da se vidi zajedništvo stanara. Na ovom primeru se to i te kako vidi. Ova zgrada je stara 30-ak godina, stanari se dobro slažu, i napravili su tako lep ulaz i okolinu zgrade. To je letos bilo mnogo lepše, sada su zakitili jelku i opravdano su izabrani za najlepši ulaz grada Niša“, izjavio je Dejan Nikolić, direktor „Niš Stana“.

Gradonačelnica je pozvala sve skupštine stanara da se od 1. januara jave na poziv za novčanu pomoć, gde će Grad davati trećinu novca, a skupština dve trećine, za sve moguće popravke krovova, fasada, ulaza i liftova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde