Naslovna Sve vesti Niš Na Državnom prvenstvu u paraplivanju Plivački akademski klub osoba sa invaliditetom ,,Delfin“...

Na Državnom prvenstvu u paraplivanju Plivački akademski klub osoba sa invaliditetom ,,Delfin“ je predstavio grad Niš u lepom svetlu.

0
PODELI
Mateja Mitić i Stefan Đorđević foto; klub Delfin
Na Državnom prvenstvu u paraplivanju u Beogradu koje organizuje Paraolimpijski komitet Srbije – Plivački akademski klub osoba sa invaliditetom ,,Delfin“ je predstavio grad Niš u lepom svetlu.

Treneri Stefan Djordjević i Miljan Perović su ponosni na rezultate i medalje svojih najboljih plivača.
Nemanja Tadić foto; klub Delfin
Najistaknutiji plivači su bili Nemanja Tadić koji je bio neprikosnoven na 50 i 100 m ledjno  i pokazao da je i dalje najbolji plivač u Srbiji. Od devojaka Emilija Djukić je bila prva u svojoj kategoriji kao i u apsolutnoj kategoriji. Ipak najveće aplauze dobio je najmlađi plivač Delfina Mateja Mitić  7.godina, koji boluje od mišićne distrofije ali je uspeo da osvoji medalju u svojoj kategoriji i tako osvoji svoju prvu zlatnu medalju ali i publiku koja je aplaudirala ovom malenom i hrabrom dečaku iz Niša rekli su treneri ovog kluba.
Pored njih ukupno 9 zlatnih medalja u Niš su doneli i Nebojša Miletić, Milan Slović i Miloš Milićević. Svi takmičari pored različitih i veoma teških oblika invaliditeta, vredno svakodnevno treniraju u klubu za osi Delfin u SC Čair.
Grad Niš ulaze u sport osoba sa invaliditetom, a Delfin u svoje plivače maximalno,  što je bio i komentar svih učesnika na ovom Državnom prvenstvu. Verujemo da će i država i nadležna Ministarstva prepoznati kvalitet ovog kluba kao što su značaj sporta za OSI , i podržati i klubove sa juga Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde