Naslovna Društvo Prošireni kapaciteti Centra „Mara“, otvaranju prisustvovao ambasador SAD-a Kristofer Hil

Prošireni kapaciteti Centra „Mara“, otvaranju prisustvovao ambasador SAD-a Kristofer Hil

0
PODELI
Prošireni kapaciteti Centra „Mara“ foto: GP018
Zahvaljujući donaciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država rekonstruisan je i dograđen sprat na dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Proširenje kapaciteta dnevnog boravka smanjiće listu čekanja za dnevni boravak dece i osoba sa autizmom.

Miloš Ranđelović foto: GP018

„Ovo je veliki projekat koji nam omogućava da održimo postojeći uspeh i to sve zahvaljujući jednoj vrednoj investiciji koja nam omogućava da naši korisnici imaju prostor koji će pripadati samo njima. Zahvalio bih se američkim prijateljima koji su nesebično realizovali ovaj projekat uz pomoć Grada, i u jednom kratkom roku upeli da omoguće da naš centar ima veći prostor, i samim tim možemo da uvedemo nove usluge, usluge ličnog asistenta“, izjavio je direktor ustanove Miloš Ranđelović.

Američki ambasador Kristofer Hil je ranije u toku dana imao sastanak sa gradonačelnicom Niša u Gradskoj kući, gde se govorilo o mnogim temama. Rekao je da ne postoji veća čast nego da pomogne kojima je pomoć najpotrebnija.

Kristofer Hil foto: GP018

„Veliko mi je zadovoljstvo da vidim da je ovaj Centar spreman da potrebe korisnika zadovolji na pravi način. Uvek je lepo kada građevinski deo projekta bude završen po planu i na vreme. Mi iz Sjedinjenih Država iz mnogo razloga osećamo bliskost sa ljudima u Srbiji. U obe zemlje postoje ljudi kojima je potrebna velika pomoć i velika je čast kada ovde možemo pomognemo tim ljudima“, poručio je američki ambasador Kristofer Hil.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je izrazila veliki ponos što je ovaj projekat realizovan sa američkim narodom i Ambasadom Amerike.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Ponosna što smo ovo uradili sa američkim narodom i ambasadorom Amerike. Te 2018. godine kada smo prvi put dobili jedan upit kome treba pomoći, nije bilo dileme da je to Centar „Mara“. Dali smo preporuku da nameštaj koji bude stizao u Niš bude opredeljen za mališane i ljude koji koriste usluge „Mare“. Nastavljamo saradnju sa Američkom ambasadom u pravom smislu te reči, jer ovaj prostor koji su sada dobili kao proširenje značiće korisnicima, njihovim roditeljima, ali i zaposlenima“, rekla je gradonačelnica.

Kristofer Hil i Dragana Sotirovski/foto:GP018

Američki ambasador je dodao da će ova ambasada pomoći Nišu i u drugim oblastima, naročito u oblasti zelena agende i energetske efikasnosti. Rekao je da je važno da Srbiji može da bira između više izvora energije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde