Naslovna Društvo Olimpijska šampionka pomaže niškim karatistima u pohodu na titulu šampiona Srbije

Olimpijska šampionka pomaže niškim karatistima u pohodu na titulu šampiona Srbije

0
PODELI
Ivet Goranova Branka Aranđelović foto: GP018

Takmičarke karate kluba „Niš“ će imati veliko pojačanje u vidu Ivet Goranove, osvajačice zlatne medalje za Bugarsku na Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine.

Karatisti karate kluba „Niš“ foto: GP018

Ona će zajedno sa Katarinom Đorđević, Kristinom Đorđević i Brankom Aranđelović pokušati da osvoji zlato na nacionalnoj Premijer ligi, koja se održava 15. decembra u Kragujevcu.

Ivet Goranova nastupa u kategoriji do 55 kilograma. U istoj kategoriji nastupa i druga članica ekipe Katarina Đorđević, koja je aktuelna seniorska šampionka Srbije.

Za svakog sportistu san je da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Ivet Goranova je ispunila taj san, i kaže da ta medalja ne može da se poredi sa medaljama sa drugih takmičenja.

Ivet Goranova foto: GP018

„Kada počnem da pričam o Olimpijskim igrama, to je nešto sa druge planeta, Evropsko i Svetsko prvenstvo su druga priča. Olimpijske igre su bile moj najveći san, jer kad sam išla na spavanje mislila sam na to, kada sam ustajala ujutru ja sam mislila na Olimpijske igre i kada sam osvojila medalju ispunila sam sve“, rekla je Ivet Goranova.

Ona smatra da svaki sportista nakon uspeha treba da podeli svoje znanje i iskustvo sa mlađim takmičarima.

„Kada radim sa ovako malim sportistima setim se kako sam na svom prvom takmičenju znala samo jednu tehniku i sa tom jednom tehnikom sam bila prva na takmičenju. Vrlo dobro se sećam šta je za mene značila prva medalja i kako sam bila mnogo srećna. To mi je bila motivacija da nastavim dalje. Sva ova deca traže primer na koji će da se ugledaju i kad imaju primer pred sobom, oni onda razmišljaju da i oni mogu da urade sve što vide“, dodala je Ivet.

Predsednik karate kluba „Niš“ Dragan Đorđević smatra da je ženska ekipa spremna da napravi korak više u odnosu na prošlu godinu. Na tom takmičenju karatistkinje kluba „Niš“ su osvojile drugo mesto, a sada je cilj prvo.

Dragan Đorđević foto: GP018

„U Kragujevcu se održava nacionalna Premijer liga u karateu za seniore i seniorke. Da istaknem da je prošlogodišnji rezultat karate kluba „Niš“ drugo mesto, dakle aktuelni smo vice-šampioni Srbije za žene. Nakon upoznavanja sa našom prijateljicom i saradnicom, i izvrsnom sportistkinjom i osobom, došlo je do ideje koju smo uspeli da realizujemo, a to je da ona podrži našu ekipu i da pomogne, da u nastupu u Premijer ligi dođemo do najsjajnijeg odličja“, izjavio je Dragan Đorđević.

Predsednik kluba dodaje da su Katarina Đorđević i Stefan Stanojević najveće uzdanice kluba, od kojih se očekuju ozbiljniji međunarodni rezultat.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde