Naslovna Sve vesti Niš Istorijski uspeh niškog plivanja u izvedbi Stanković Strahinje

Istorijski uspeh niškog plivanja u izvedbi Stanković Strahinje

0
PODELI
Proteklog vikenda 01.- 04.12.2022. u Novom Sadu održano je Zimsko državno prvenstvo za juniore i u apsolutnoj kategoriji na kome je učestvovalo 282 najboljih plivača iz 37 klubova, a medju njima i 13 plivača P.K. Sveti Nikola Niš koji su osvojili ukupno 13 medalja (3 zlatne, 4 srebrne, 6 bronzanih).

Stanković Strahinja ostvario je istorijski uspeh niškog plivanja osvojivši 3 zlatne i 1 bronzanu medalju u apsolutnoj konkurenciji!!! Titule državnog prvaka Strahinja je osvojio u disciplinama 50m delfin (23.68), 50 ledjno (25.42) i 100m mešovito (55.75), dok je u disciplini 50m slobodno osvojio bronzanu medalju sa vremenom 22.64!!! Strahinja je u disciplini 50m delfin osvojio 774 FINA bodova, što je svega 13 FINA bodova manje od najboljeg ostvarenja državnog prvenstva koje je isplivao dvostruki evropski prvak Velimir Stjepanović!
Djordjević Željko osvojio je 3 srebrne medalje u kategoriji mlađih juniora u disciplinama 50m, 100m i 200m prsnim stilom, dok je u disciplini 50m slobodno osvojio treće mesto!!!
Tošić Ilija je u kategoriji starijih juniora osvojio srebrnu medalju u disciplini 50m delfin, a dve bronzane medalje osvojio je u disciplinama 50m slobodno i 100m meštovito!!!
Nikolić Mina u izuzetno uzbudljivoj trci na 100m mešovito osvojila je treće mesto u apsolutnoj konkurenciji!!!
U štafetnoj trci 4x50m slobodno u kategoriji juniora najuspešniji niški klub osvojio je treće mesto u sastavu Todorov Stefan, Djordjević Željko, Tošić Ilija i Stojić Uroš!!!
Izuzetno smo zadovoljni rezultatima naših plivača i osvojenim medaljama. Ne možemo, a da ne izdvojimo uspeh Stanković Strahinje koji je istorijski za niško plivanje!!!
Za nas je ovo veliki motiv da u budućnosti radimo sa još više entuzijazma, sa nadanjem da će se trend progresa našeg kluba nastaviti i da će naši plivači u budućnosti pored entuziazma koji nikada ne izostaje imati i mnogo bolje uslove za rad!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde