Naslovna Društvo JKP Naissus Niš : Čestitka povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu

JKP Naissus Niš : Čestitka povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu

0
PODELI

U Srbiji,ali i u mnogim zemljama širom sveta, 11. novembar slavi se kao Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Tog 11. novembra 1918. godine u 11 sati, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša u Francuskoj, sile Antante i Nemačka okončale su sukob.

Povodom obelažavanja ovog značajnog datum Goran Milosavljević, direktor JKP Naissus uputio je čestitku građanima Republike Srbije.

U čestitki se kaže:

„Srbija od 2011. godine kao državni praznik slavi Dan primirja 11. novembar.

Strahote Prvog svetskog rata i pobeda koja je izvojevana postali su deo slavne prošlosti našeg naroda i večni simbol hrabrosti, junaštva i patriotizma prema svojoj otadžbini. Na ovaj dan sa ponosom i poštovanjem sećamo se svih žrtava, nedužnih civila i vojnika , junački stradalih u ratnom sukobu od 1914. do 1918. godine. Svi oni položili su svoj život u borbama za odbranu i oslobođenje domovine.

Simbol državnog praznika je cvet Natalijina ramonda, biljka feniks koja se iz pepela rađa, baš kao i srpska država posle Prvog svetskog rata. I danas se Srbija gradi i razvija sa snagom i verom u bolju budućnost svih naših građana.

Neka je večna slava i hvala svim junacima Srbije“.

Goran Milosavljević

JKP Naissus Niš

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde