Naslovna Društvo REPERTOAR POZORIŠTA LUTAKA

REPERTOAR POZORIŠTA LUTAKA

0
PODELI
Pozorište lutaka foto: redakcija Gradski portal 018

Pozorište lutaka će tokom ove sedmice na matičnoj sceni izvesti četiri predstave za učenike osnovnih škola i predstave „Cveće male Ide“ i „Tri praseta“ u terminima za slobodnu posetu gledalaca, kao i predstavu „Dvanaesto more“ u okviru Četvrtog festivala ASITEŽ-a Srbije – FAS 2022 koji se održava u Beogradu od 2. do 6. novembra.

foto: Cveće male Ide

Četvrtak, 3. novembar, 18.00 “Cveće male Ide”

Predstava “Cveće male Ide” nastala je iz potrebe da se, kroz poznati sadržaj bajke, deci predstavi problem ljubomore.

Mala Ida, devojčica od 5 godina, dobila je mlađeg brata. Stric Zoki, neumorna Baba Verica i zabrinuta mama Ružica, uz pomoć jednog patuljka i brojnog baštenskog i sobnog cveća, naučiće Idu da prihvati radost deljenja i druge slatke muke koje donosi novi član porodice.

Predstavu je režirala Marija Krstić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Stanislava Joković, Davorin Dinić i Srđan Miljković.

Tri praseta / foto: Foto Art

Nedelja, 6. novembar, 11.30 „Tri praseta“

Moderna priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu. Tri praseta – Bucko, Mucko i Gucko žive bezbrižno ne sluteći da im se može dogoditi bilo kakvo zlo. Cvetna livada je njihovo omiljeno mesto za igru. Međutim, na tri “dobra zalogaja“ oko baca zloćudni i proždrljivi vuk. Ali tri praseta su uspela da se spasu. U nameri da doskoče vuku, odlučuju da svako od njih sagradi svoju kućicu. Jedno prase je napravilo kućicu od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Dve kućice, od slame i pruća, vuk je uspe da ponovo poruši. Ali treća se pokazala kao preveliki zalogaj čak i za tako opasnog “stvora“ kao što je vuk. Došao je kraj stalnom bežanju. Srećni i bezbrižni, ali mnogo oprezniji, prasići nastavljaju da žive u slozi.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Slobodan Miljković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde