Naslovna Društvo Ćirković: Radovi na kući porodice Karimanović biće završeni za dve nedelje

Ćirković: Radovi na kući porodice Karimanović biće završeni za dve nedelje

0
PODELI
Kuća porodice Karimanović foto: GP018

Grad Niš je pružio punu podršku Centru za socijalni rad, da se sa svojim resursima priključi poboljšanju uslova života porodice Karimanović.

Porodica Monike Karimanović dobila je obećanje predstavnika grada da će njihova kuća u Suvom Dolu biti dograđena i da će dobiti novih 40 kvadrata stambenog prostora. Iz Grada najavljuju da će radovi na kući biti gotovi za oko dve nedelje.

Miljan Ćirković foto: GP018

„Svi smo upoznati sa nemilim događajem koji se desio porodici Karimanović. U skladu sa tim pretrpljenim najtežim oblikom nasilja, koji je nažalost dete preživelo, Grad Niš je danas zaključkom pružio punu podršku Centru za socijalni rad, da se sa svim svojim resursima priključi u poboljšanju uslova života porodice Karimanović“, izjavio je Miljan Ćirković, v. d. načelnika Uprave za društvene delatnosti, i dodao da se radi na adaptaciji njihove kuće.

„Grad je uzeo učešće sa donatorima, sada će se uključiti i Centar za socijalni rad sa svojim resursima da pomogne u sanaciji te kuće koja je pri kraju. Mislim da će već za nedelju ili dve radovi biti u potpunosti gotovi. Što se tiče samog Centra, oni su uključili sve svoje resurse, ne možemo pričati o konkretnim sredstvima, sada će se uključiti i stručno osoblje i sve što je u njihovoj moći da pomognu. Koliko god da je Grad izdvojio, to je malo, u odnosu na ono što je porodica doživela“, rekao je Ćirković.

On je poručio donatorima i ljudima koji hoće da pomogne da je najbolje da se obrate Gradskom veću ili direktno porodici.

Monika Karimanović je pre tri godine bila oteta, ali je preživela desetodnevnu torturu i nastavila da živi u neuslovnoj kući sa roditeljima i dedom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde