Naslovna Društvo Sotirovski: Sve dok traje lepo vreme, nećemo stati sa građevinskom sezonom

Sotirovski: Sve dok traje lepo vreme, nećemo stati sa građevinskom sezonom

0
PODELI

Prema rečima Dragane Sotirovski, gradonačelnice Niša, sve dok traje lepo vreme, trajaće i građevinska sezona. U tom duhu je najavila da će do kraja godine biti asfaltirane ulice koje ne zahtevaju zamenu vodovodne i kanalizacione mreže, kao i čišćenje međublokovskog prostora i uređenje sportskih terena.

Sve dok traje lepo vreme, nećemo stati sa građevinskom sezonom. Sa „Vodovodom“ smo napravili spisak ulica kojima je potrebna rekonstrukcija. Tamo gde nije potrebna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže radićemo do kraja ove godine, jer nemamo vreme do prvog snega. Sve one ulice, poput Majakovskog, Zetske i Goričke, gde je neophodna promena vodovodnih i kanalizacionih cevi, to ćemo ostaviti za proleće, kada krene građevinska sezona 2023. godine“, rekla je gradonačelnica.

Gradonačelnica Sotirovski u obilasku Niške banje/foto:GP018

Na posebnom spisku su ulice koje do sada nikada nisu imale asfalt. Sa uređenjem tih ulica će se krenuti nakon obezbeđivanja građevinskih dozvola. Fokus u poslednjih nekoliko meseci je na uređenju seoskog vodovoda.

Krenuli smo u veliku akciju uređenja seoskih vodovoda. Tamo gde sela imaju svoje seoske vodovode, izdašne izvore, ne želimo da priključujemo na gradski vodovod, ali želimo da maksimalno uložimo koliko je novca potrebno da rekonstruišemo seoske vodovode. To je slučaj sa Malčom i Sićevom, i na tome trenutno radimo“, dodala je Sotirovski.

Danas će početi radovi na izgradnji vodovodne mreže u nekoliko ulica u Niškoj Banji, kao i izgradnja potisnog cevovoda do Bojnika, kako bi se gradska voda dovela do tog sela. Gradonačelnica je obećala će tražiti sredstva za kanalizaciju od ministarstava za sela koja su se odlučila za seoski turizam, poput Brenice

Gradonačelnica Sotirovski u obilasku Niške banje/foto:GP018

Ove nedelje najaviću još jednu akciju uređenje međublokovskog prostora, ali ne u smislu uređenja zelenila, trotoara, staza, već pre svega čišćenje. Narednih dana krenućemo sa Paliluom, videćemo sa „Medianom“ koji su najugroženiji kvartovi da bismo ih sredili za proleće. Uređujemo i sportska igrališta, pre svega u međublokovskom prostoru. Pet igrališta je do sad urađeno, i druga grupa od pet igrališta kreće ovih dana“, zaključila je gradonačelnica.

Ove nedelje bi trebalo da bude raspisan konkurs za stambene zajednice, za mere energetske sanacije. Grad nudi pomoć i oko tehničke dokumentacije za uređenje fasada, krovova, ulaza i stepeništa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde