Naslovna Kultura Predstava „Peterburško rusko čudo“ u Narodnom pozorištu u Nišu 27. oktobra

Predstava „Peterburško rusko čudo“ u Narodnom pozorištu u Nišu 27. oktobra

0
PODELI

Program koncerta „Peterburško rusko čudo“ koji će biti održan 27. oktobra u 19 časova u Narodnom pozorištu u Nišu, zasnovan je na ruskoj narodnoj muzici.

Na ovom koncertu koji se organizuje u saradnji sa CEBEF-om, učestvuje 26 umetnika (pevača i baletskih igrača) uz pratnju orkestra ruskih instrumenata.

Trajanje programa je 1 sat i 10 minuta, a ulaz je besplatan.

U ruskoj folklornoj predstavi „Peterburško rusko čudo“ su pesme, igre i orkestar ruskih instrumenata povezani u jedinstvenu celinu. Publika ima priliku da prisustvuje spektaklu šarenih kostima (umetnici se tokom programa presvlače više od 5 puta), da prisustvuje „vulkanu strasti“ kroz slovensku melodičnost, najsloženije koreografske tačke i očaravajuće glasove umetnika.

Ansambl „Moroška“ čine isključivo profesionalni umetnici – diplomci Sankt Peterburškog državnog konzervatorijuma „N. A. Rimski-Korsakov”, od kojih su mnogi laureati sveruskih ili međunarodnih takmičenja.

Na koncertnom repertoaru smenjuju se ruske pesme i igre, a pored svetki poznatih i čuvenih ruskih pesama poput „Kaljinke“, „Gledam u plava jezera“, ili „Izaći ću na ulicu“, biće predstavljeno autorsko poimanje narodne muzike, koji je postavio tandem vrsnih reditelja iz Sankt Peterburga.

Sanktpeterburški teatar pesme i igre „Moroška“ je specijalno povodom turneje po Srbiji, pripremio nekoliko iznenađenja za publiku!

Koreograf – laureat međunarodnog takmičenja Elena Viking
Umetnički direktor teatra „Moroška” – Nadežda Poltavčenko

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde