Naslovna Društvo Gradonačelnica Niša obišla radove na vodovodnoj mreži u Podviniku

Gradonačelnica Niša obišla radove na vodovodnoj mreži u Podviniku

0
PODELI

Izgradnjom vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Podvinik, biće olakšan život stanovnicina naselja u povoju, ali i mnogima koji planiraju na krenu sa izgradnjom kuća na parcelama koje su otkupili od Grada u ovom naselju.

„Ovo je jedna veoma važna strateška tačka za GO Pantelej i GO Crveni Krst. Početak ove vodovodne mreže se katastarski nalazi na teritoriji GO Crveni Krst, ali prolazi do GO Pantelej, do Fazanerije i tog novog rezervoara za vodu, koji je vrlo važan za potencijalni razvoj ovog naselja. Ovde se krenulo sa izgradnjom, mnogi ljudi su već izgradili svoje kuće i naselili se. Biće veoma važno za buduće stanovnike ovog naselja“, navodi Nataša Stanković, predsednica Opštine Pantelej.

Lela Mutavdžić, meštanka ovog naselja, navodi da je zahvalna na izgradnji vodovodne mreže, i nada se da će uskoro dobiti i asfalt.

„Većina kuća je počela da se gradi kada je prošla kanalizacija i voda. Svi ovde što imamo kuće počeli smo da gradimo kada je krenula infrastruktura. Mada smo suprug i ja krenuli i ranije, kada nije bilo struje ni vode. Na agregatu smo živeli pet-šest godine. Posle kada je prošla struja sve je išlo lakše. Svi čekaju asfalt, da rade na ovim placevima“, kaže Mutavdžićeva.

Dragana Sotirovski je prilikom obilaska radova najavila da je dogovoreno da se ostave priključci za vodovod za nove placeve, kako bi se krenulo sa asfaltiranjem ulice. Dodala je i da se planira uvođenje autobuske linije za ovo naselje.

Radovi na Podviniku/foto:GP018

„Dogovor je da Vodovod ostavi priključke za placeve koji nisu izgrađeni, a da mi uvrstimo u plan da asfaltiramo ovu ulicu. Ove placeve je nekad Grad prodavao, i oni su bili dužni da placeve primene nameni za tri godine, to nije urađeno, sada oni za to plaćaju konverziju zemljišta, ali ne želimo da kažnjavamo sve ove ljude koji su izgradili kuće. Ovu ulicu ćemo planirati za asfaltiranje, jer je imovinski čista. Ne mogu reći kada u ovom trenutku. Sa meštanima smo razgovarali da nam to bude prioritet. Ovo naselje se širi, i nemoguće je da u jednom trenutku imate sve, i vodovod, i kanalizaciju i osvetljenje. Dosta je urađeno. Sada ćemo videti da li možemo da uvedemo autobusku liniju“, rekla je gradonačelnica Niša.

Budući koraci uključuju i stavljanje u funkciju rezervoar Vinik 2.

„Ova kanalizaciona mreža služi za ispiranje rezervoara Vinik 2. Na taj način kada budemo stavili u funkciju rezervoar Vinik 2, moći ćemo da dobijemo nove količine vode za naselje Branko Bjegović, a u daljim fazama prema Toponičkom putu. To znači formiranje druge visinske zone severozapad, i rešavanje dugogodišnjeg problema vodosnabdevanja za stanovnike iznad Toponičkog puta. Ovo je samo prva faza stavljanja rezervoara u funkciju, a on će obezbediti vodu za naselja na Toponičkom putu“, saopštio je v. d. direktora JKP „Naissus“, Goran Milosavljević.

Gradonačelnica je najavila da će do Nove godine biti završeno deset planiranih ulica u naselju 9. maj, kao i rešavanje problema sa vodom u Sićevu, Donjem Vlasu, Rujniku i Malči. Dodala je da u rešavanju problema sa vodom, veliki značaj ima fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, koja se radi u saradnji sa Evropskoj uniji, gde će četiri sela dobiti kanalizaciju.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde