Naslovna Društvo U Nišu predstavljen projekat „Ulaganja u razvoj energetskih resursa“

U Nišu predstavljen projekat „Ulaganja u razvoj energetskih resursa“

0
PODELI
U Nišu predstavljen projekat „Ulaganja u razvoj energetskih resursa“ foto: GP018

U Nišu je predstavljen  projekat „Ulaganje u razvoj energetskih resursa“ koji sprovodi Američka agencija za međunarodni razvoj. Cilj projekta je da pomogne zemljama u regionu da  razviju energetske projekte, istaknuto je na sastanku predstavnika USAID-a i gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, a projkeat je predstavljen u Gradskoj kući. O samom projektu govorio je Dejvid Braun, direktor odeljenja za tehničku podršku USAID Biro Evropa i Azija.

„Ovaj projekat se razlikuje od naših dosadašnjih programa koji ima za cilj zapravo da mobiliše različite vrste investicija i da implementira finansijske izvodoljive, održive i projekte sa dugoročnije značajem i uticajem za građanstvo u oblasti energetike“, istikao je Dejvid Braun. On je dodao da je jako važno da svi zajedno sarađujemo na projektima koji se tiču energetskog sektora posebno što svo globalno ulazimo u jedan kritičan period kada je energetika u pitanju imajući u vidu nadolazeću zimu.

Braun je istako da će predstojeća zima biti teška, kako za Evropu tako i za Srbiju.

„Ovde smo da uložimo zajedničke napore i da čujemo jedni od drugih koji su to projekti koje zajedno možemo da realizujemo da poboljšamo situaciju, kako da bolje štedimo energiju, kako možemo da budemo energetski efikasniji u načinima na koje trošimo energiju kako bi svima nama bilo bolje“, kazao je Braun.

Štednja, energetska efikasnost i usmeravanje na alternativne izvore energije su neka od rešenja energetske krize.

„Cilj projekta jeste da zajedno sa releavntnim zainteresovanim stranama u Srbiji, lokalnim i nacinalnim vlastima pronađemo adekvatne projekte. Kada pronađemo projekte i investitore koji bi podržali realizaciju takvih projekata i ma taj način obezbedili da ne bude nikakve krize niti bilo kakvih problema ni ove ni sledeće zime u Srbiji.“, zaključio je Dejvid Braun i dodao da će već na idućem sastanku imati konkretne projekte, konkretne investitore i konkretne rezultate na osnovu realizacije tih projekata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde