Naslovna Društvo dr Boban Džunić: Funkcioneri SNS-a neće koristiti pomoć od 40.000 dinara za...

dr Boban Džunić: Funkcioneri SNS-a neće koristiti pomoć od 40.000 dinara za prevazilaženje energetske krize

0
PODELI
dr Boban Džunić foto: GP018

Predsednik skupštine grada Niša, dr Boban Džunić, izjavio je danas da će se svi funkcioneri Srpske napredne stranke, zaposleni u gradskim upravama, odreći isplate pomoći od 40.000 dinara koja, kako kaže, pripada svim funkcionerima po zakonu i po kolektivnom ugovoru.

„Ovih dana se vodi polemika oko neke pomoći koja je pogrešno nazvana solidarna pomoć. Ne radi se ni o kakvoj solidarnoj pomoći, radi se o pomoći za prevazilaženje energetske krize. Svi znamo da smo u prethodnoj godini imali krizu i zbog korona virusa, sada se pridodala kriza i zbog rata u Ukrajini, i neke kolege političari su iskoristili to i na sebi znan način su izokrenuli priču“, rekao je Džunić.

On dodaje da je ta pomoć zakonski predviđena, i da sva zaposlena lica u gradskim upravama, ne samo funkcioneri, imaju pravo na 40.000 dinara pomoći.

„Dakle radi se o pomoći svim stalno zaposlenim licima ne samo u gradskim upravama, nego i verovatno i u javnim preduzećima i ustanovama. To je ono što zakon predviđa i što je predviđeno kolektivnim ugovorom. Sva zaposlena lica imaju pravo na tu vrstu pomoći“, kaže predsednik skupštine Niša, i dodaje da niko od pripadnika SNS-a, kojoj i on pripada, neće iskoristi pravo na tu pomoć.

„Nikada se nije postavljalo pitanje da li će i funkcioneri Srpske napredne stranke koristiti tu pomoć, tu odvajam i svoju funkciju predsednika Skupštine grada, s obzirom na to da se provlači neka konotacija prema Srpskoj naprednoj stranci. Nikada se nije dovodilo u pitanje da li će neko od funkcionera Srpske napredne stranke primiti tu vrstu pomoći. Naravno da neće. Niko od funkcionera Srpske napredne stranke, kao ni prošle godine, neće ni ove godine koristiti tu vrstu pomoći“, poručio je Džunić.

Džunić je na kraju rekao da je komunicirao sa većinom funkcionera SNS-a i da su svi rekli da neće koristiti tu vrstu pomoći.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde