Naslovna Društvo Gradonačelnica Sotirovski obišla radove na školi u Leskoviku

Gradonačelnica Sotirovski obišla radove na školi u Leskoviku

0
PODELI
Gradonačelnica Sotirovski obišla radove na školi u Leskoviku foto: GP018

Prilikom obilaska radova na izgradnji škole u Leskoviku, meštani ovog sela su imali priliku da u razgovoru sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski predstave probleme sa kojima se suočavaju.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Lepo je videti zadovoljne roditelje, kojima će deca da pođu u novu školu već naredne godine, i što je najbitnije imaće novu zgradu škole. To smo dogovarali pre nekoliko meseci, radovi su počeli, i verovatno će biti završeni do kraja ove godine. To znači da će dečica, ne samo imati mogućnost da imaju nove prostorije, već i da ovo selo polako ali sigurno oživljava“, saopštila je gradonačelnica Niša.

Nova škola Leskovil foto: GP018

Pored toga što će deca dobiti novi prostor, izgradnja ove škole je značajna jer će i podići nivo bezbednosti dece, koja su morala da putuju autobusom, naročito zimi kada su veliki snegovi.

Marina Milojević foto: GP018

„Ranije su deca išla u školu koja se sada pravi, a nakon toga su deca prešla u Dom kulture koji je renoviran za te potrebe, uz pomoć Opštine Crveni Krst. Sada tu idu deca od prvog do petog razreda, a predškolci su u manjoj učionici. Kada se završi nova škola, deca će preći tu“, rekla je meštanka Marina Milojević, nadajući se da će u upražnjenoj prostoriji neko otvoriti prodavnicu, što bi pomoglo da ljudi ostanu na selu.

U razgovoru sa gradonačelnicom, meštani su kao glavni problem istakli neredovno vodosnabdevanje.

„Naravno, jedan od razloga zašto se mnogi iseljavaju iz ovog naselja jeste vodosnabdevanje, i upravo razgovaramo o tome na koji način možemo da pomognemo meštanima Leskovika. Važno je da nisu sva izvorišta presušila, i mi ćemo narednih nedelja razgovarati na koji način da ove ljude uvedemo u sistem Objedinjene naplate. Tako će nam i dece biti više. Kada majke kažu da nemaju čime da deci operu veš, ni da okupaju decu, jasno je da je veliki problem“ navela je Dragana Sotirovski.

prof dr Miroslav Milutinović foto: GP018

Predsednik Opštine Crveni Krst, Miroslav Milutinović je naveo da postoji mogućnost da se pravi novo izvorište, ili da se već postojeća veza između Huma i Rujnika produži ka Leskoviku. Milutinović je dodao da očekuje da će od naredne godine ovu školu pohađati preko 20 đaka.

Grad Niš će obezbediti i nove stolice, klupe i table za novu školu u Leskoviku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde