Naslovna Društvo Sve spremno za sajam automobila, svetska premijera mercedesa T klase u „Čairu“

Sve spremno za sajam automobila, svetska premijera mercedesa T klase u „Čairu“

0
PODELI
Prijem Sajam automobila foto: GP018

Organizatori sajma automobila kažu da je sve spremno za početak trinaestog “Auto Moto Festa 2022 Niš”. Sajam će biti održan od 23. do 25. septembra u niškoj hali „Čair“, ali i ispred same hale.

Nakon dve godine održavanja sajma automobila u virtuelnom obliku, hala „Čair“ će ponovo biti domaćin brojnim izlagačima i posetiocima.

Oliver Paunović foto: GP018

„Biće predstavljeno petnaest brendova ove godine. Osim auto-dilera tu će biti i oprema za automobile, banke, lizing-kuće. Imate mogućnost da sve na jednom mestu završite kada dođete u halu „Čair“. Kada kupite auto možete odmah i da ga osigurate. Ovo je najposećenija privredno-turistička manifestacija u Nišu. Ove godine videćemo i dosta električnih vozila“, rekao je direktor sajma Oliver Paunović.

Program ovogodišnjeg sajma prati svetske trendove u domenu električnih vozila. Postavku na ovogodišnjem sajmu će činiti oko 40% električnih četvorotočkaša. Građani Niša će imati priliku da prvi u svetu vide izložen novi Mercedesov model.

Saša Đorđević foto: GP018

„Svi izloženi automobili će biti niške premijere, s tim što imamo jednu svetsku. Radi se o „mercedesu T klase“. Imaćemo tri srpske premijere. Srpsku premijeru će imati „ford mustang mah-e“, potpuno električni automobil, zatim hibridni „sitroen c5 erkros“, kao i „opel grendlend“, to je ujedno i balkanska premijera. Srpsku premijeru će imati i „folksvagen taigo“, najavio je Saša Đorđević, menadžer sajma automobila.

Pored glavne postavke u hali, građani će imati priliku da vide i dva Teslina modela ispred same hale. Posetioci će moći da testiraju dva Folksvagenova modela, „ID.3“ i „ID.4“, kao i neke modele električnih automobila.

Na sastanku organizatora sajma sa gradonačelnicom Niša, glavna tema je bila izgradnja sajamskog prostora.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Grad je opredelio parcelu za budući sajamski prostor, i napravio projektno-tehničku dokumentaciju sa Evropskom unijom za ekspo centar. Parcela je obezbeđena na Loznom Kalemu, odmah blizu akva-parka. Tražimo privatnog partnera koji može sa Gradom da uđe u javno-privatno partnerstvo, da konačno kao Grad i centar ovog dela Srbije, imamo veliki sajamski prostor koji može biti upotrebljen i za sajam automobila, i za sve druge sajmove. Sajam automobila je jedan od onih privredno-turističkih manifestacija na kojoj naš grad može da okupi do 10.000 posetilaca. Zašto ne bismo bili centar za sajamske manifestacija za čitav region“, poručila je gradonačelnica Sotirovski.

Poseban akcenat ovog sajma je stavljen na električna i hibridna vozila.

„Posebno me raduje to što izlagači se sve više okreću ka električnim automobilima i na taj način pomažu u zaštititi životne sredine. Razgovarali smo i mogućnosti postavljanja punjača za električne automobile, to su sve dobre ideje, i ljudima, koji su se opredelili da imaju takve automobile, na taj način budemo servis građana“, zaključila je gradonačelnica Niša.

Svečano otvaranje trinaestog sajma automobila „Auto Moto Fest 2022 Niš“ je zakazano za 23. septembar u 11 časova. Sajam će primati posetioce tokom tri dana u vremenu od 10.00 do 20.00 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde