Naslovna Društvo Zorana Mihajlović o odbacivanju optužbi protiv Grčića: To je ludost

Zorana Mihajlović o odbacivanju optužbi protiv Grčića: To je ludost

0
PODELI
prof. Dr Zorana Mihajlović foto: GP018

Povodom saznanja lista „Nova“ da bivši vršilac dužnosti direktora „Elektroprivrede Srbije“, Milorad Grčić, neće odgovarati zbog kolapsa EPS-a, oglasila se ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović.

Ministarstvo rudarstva i energetike još uvek nije dobilo zvanični dokument Tužilaštva da je krivična prijava odbačena, a resorna ministarka nije krila nezadovoljstvo odlukom.

„Iznenađena sam ako je to tačno. Zaista mislim da to nema veze sa pravdom i sa zdravim razumom, to je ludost. Mi danas plaćamo stotine miliona evra zbog lošeg upravljanja EPS-om“, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Ministarstvo rudarstva i energetike je podnelo ukupno tri prijave protiv bivšeg vršioca dužnosti EPS-a Milorada Grčića.

„Imamo tri prijave protiv Grčića. Jedna je Višem tužilaštvu u Beogradu zbog toga što je na nezakonit način vršio svoju funkciju v. d. direktora. Druga je Tužilaštvu za organizovani kriminal zato što je neistinama i lažima pravio paniku i napravio zastoj u proizvodnji otkrivka od pet sati, odnosno 60 miliona dinara. Treća prijava je Tužilaštvu za organizovani kriminal za sve ono što se desilo prošle godine u decembru, zbog čega je ova država bila na ivici kolapsa i zbog čega je tada bila ugrožena nacionalna bezbednost“, negoduje ministarka rudarstva i energetike.

Osvrnula se i na prijave povodom nesreće u rudniku „Soko“.

„Zaista se nadam da će ovo što smo dodatno pokrenuli kod Višeg tužilaštva u Nišu dati određene rezultate, jer postoje neosporni dokazi“, zaključila je Zorana Mihajlović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde