Naslovna Društvo Mihajlović: Svaka solarna elektrana je veliki plus

Mihajlović: Svaka solarna elektrana je veliki plus

0
PODELI
foto: Ilustracija gyn9037Shutterstock

Prilikom posete Nišu, ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, je istakla da je najavljena izgradnja solarne elektrane u Nišu veliki doprinos energetskoj efikasnosti, i da se nada da će i EPS krenuti da pravi svoje.

prof. Dr Zorana Mihajlović foto: GP018

„Svaka fabrika solarnih panela, svaka solarna elektrana koja se na ovim prostorima napravi je veliki plus za sve nas. Ja se iskreno nadam da će i EPS krenuti da pravi svoje solarne elektrane, i da će nam biti nekako lakše u smislu proizvodnje energije i zaštite životne sredine“, navela je ministarka Mihajlović.

Veliki je broj zainteresovanih za zamenu stolarije i ugradnju solarnih panela, a Ministarstvo će nastaviti sa konkursima za prijavu.

„Ministarstvo rudarstva i energetike je obezbedilo za narednih nekoliko godina 250 miliona evra od raznih međunarodnih institucija za podizanje energetske efikasnosti i solarnih panela. Sve što budemo mogli da pomognemo gradovima i opštinama mi ćemo to uraditi. Mi inače sa Nišom ne radimo samo solarne panele, odnosno samo zamenu stolarije. Mi sa njima radimo i na podizanju energetske efikasnosti u školama. Vrednost nekih naših projekata je preko 7 miliona. Radimo i nastavićemo da radimo“, zaključila je Zorana Mihajlović.

 

Mihajlović je istakla i da je od velikog značaja pomoć siromašnijim opštinama. I u tim opštinama se planira podizanje nivoa subvencija za zamenu stolarije i ugradnju solarnih panela.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde