Naslovna Društvo Specijalna projekcija filma ,,Sveta Petka: Krst u pustinji“ u Cineplexx Niš bioskopu...

Specijalna projekcija filma ,,Sveta Petka: Krst u pustinji“ u Cineplexx Niš bioskopu – saopštenje za medije

0
PODELI
Specijalna projekcija filma Sveta Petka Cineplexx Niš

Specijalna projekcija filma ,,Sveta Petka: Krst u pustinji“ biće održana u Cineplexx Niš bioskopu u petak, 9. septembra od 20 časova. Gostima bioskopa pokloniće se deo autorske i glumačke ekipe, nakon filma. Ulaznice su uveliko u prodaji na blagajniCineplexx Niš bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

Pobožna devojka Paraskeva, napušta svoj život među ljudima u gradu Konstantinopolju i odlazi u Jordansku pustinju gde provodi narednih 40 godina svog života boreći se sa iskušenjima, gresima i unutarnjim demonima. Pratimo njen put od obične devojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja. Bočna priča nam govori o dve žene (arapkinji Zejnebi iz beduinskog plemena i Paraskevi) koje potiču iz različitih kulturnih, socijalnih i verskih sredina, ali dele iste ljudske emocije, vrednosti i stvaraju neobično prijateljstvo svojim čistim srcima. Tokom boravka u pustinji, Zejneba je Paraskevin jedini prijatelj, ali i ogledalo i odraz spoljnjeg sveta koji je Paraskeva napustila.

Ova priča nam govori kako ljudi mogu da pobede svoje slabosti. Teme filma su univerzalna moralna pitanja čovečanstva, što ga čini aktuelnim i danas, bilo gde na svetu.

U glavnim ulogama našli su se Milena Predić, Milica Stefanović, Filip Hajduković, Jadranka Selec, Daniel Sič, Branislav Tomašević, Andrej Šepetkovski i Mladen Sovilj.

Trejler filma ,,Sveta Petka: Krst u pustinji“ 

Ne propustite da na specijalnoj projekciji pogledate film koji je nastao po istinitoj priči i romanu ,,Petkana“ Ljiljane Habjanović Đurović i pozdravite deo autorske i glumačke ekipe.

Ulaznice su u prodaji na na blagajni Cineplexx Niš bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde