Naslovna Sve vesti Niš NOVA ŠKOLSKA GODINA U NIŠKIM ŠKOLAMA POČELA SVEČANIM PRIJEMOM PRVAKA

NOVA ŠKOLSKA GODINA U NIŠKIM ŠKOLAMA POČELA SVEČANIM PRIJEMOM PRVAKA

0
PODELI
OŠ Stefan Nemanja foto: GP018

Niške osnovne škole su danas otvorila vrata za sve učnike a zvono je označilo početak nove školske godine. U svim osnovnim školama bilo je svečano jer je primljena i nova generacija učenika. Za prvake su pripremljene priredbe, a oni su svečano obućeni sa nestrpljenjem čekali da upoznaju svoje učitelje.

 Početak nove školske godine prvacima i svim učenicima čestitala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„ Prvacima, svim osnovcima i srednjoškolcima želim srećan polazak u školu. Prosvetnim radnicima i zaposlenima u školama želim uspešnu školsku godinu. Pred vama je velika i časna uloga u obrazovanju i vaspitanju mladih. Verujem u dobar rezultat u predstojećoj školskoj godini koji će Grad Niš podržavati nastavkom ulaganja u obrazovnu infrastrukturu i podsticanju mladih u sticanju novih znanja koja su „zlatni ključ“ za godine i epohu pred nama. Znam da neće biti lako, ali neznanje je uvek bilo najskuplje. Stara mudrost nas upozorava da je obrazovanje kao veslanje uzvodno. Čim stanete, čamac vas vraća i udaljava od cilja. Na tom putu koji vas vodi do uspeha i ne dozvoljava zastajkivanje, želim vam mnogo zdravlja i svako dobro“, objavila je na zvaničnom sajtu Grada Niša.

 Svečano je bilo i u OŠ „Stefan Nemanja“  koja je sada upisala 140 pravaka u pet odeljenja. Njima su početak školovanja  poželeli zamanica gradonačelnice Niša Dušica Davidović, načelnik Školske uprave u Nišu Predrag Nešović, Nataša Stanković.

Dušica Davidović foto: GP018

„Velika je sreća i zadovoljstvo da imamo isti broj đaka kao i prošle godine jer to znači da se broj dece u gradu ne smanjuje.Ono što je  značajno za ovu školu to je da ima pet odeljenja prvog razreda, a videćemo koliko su učenika upisale i ostale škole. Puno je faktora uticalo da ova škola upiše ovako veliki broj sedmogodišnjaka. Opština Pantelej je jedna od opština u Gradu koja se ubrzano širi i po poslednjem popisu imala je najveći priraštaj stanovništva i to je dobro jer znači da će imati i više dece“, kazala je Davidović i dodala da je Grad kao i svake godine u budžetu izdvojio određena sredstava za pakete koji su pripremljeni za prvake. Grad brine i  ostalim učenicima i izdvaja redstva za stipendiranje i najboljih učenika osnovnih i srednjih škola, a nagradjuje i najbolje studente. U planu je da se formira i fond za stipendiranje učenika i studenata sa invaliditetom kako bi što veći broj dece bio pomognut.

Nataša Stanković, predsednik GO Pantelej je istakla da je ova opština i ove godine izdvojila sredstva da obraduje prvake.

Nataša Stanković foto: GP018

„Na teritoriji GO Pantelej imamo 4 škole na gradskom području i još 12 na seoskoj. Za sve prvake smo  i ove godine pripremili poklone. Kupili smo za svakog sedmogodišnjaka ranac koji smo i napunili celokupnim školskim priborom. Tu su pernice, blokovi, notne i obične sveske“, dodala je Nataša Stanković.

Direktorka škole „Stefan Nemanjić“ Aleksandra Projović ne krije radost što su ove godine upisali najviše prvaka, 140.

„Srećni smo kada upišemo  ovaj broj dece jer znamo da će škola živeti narednih osam godina  i da neće biti tehnoloških viškova i tehničkih problema u radu škole. Svake godine raspust koristimo da sredimo školu, da saniramo stavri koje su nam potrebne. Želimo da deci pružimo najbolje uslove za rad i ove godine smo nabavili tehničku opremu koja će se koristiti u nastavi, a radimo sve da bi deci bilo prijatno u školi“, istakla je Aleksandra Projović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde