Naslovna Društvo 18. URBAN FEST od 1. do 5. septembra, na programu predstave studentskih...

18. URBAN FEST od 1. do 5. septembra, na programu predstave studentskih pozorišta iz regiona

0
PODELI
foto: SKC

Pet dana, osam predstava i ansmabli iz različitih krajeva Balkana – tradicionalno, prvi dani septembra rezervisani su za Međunarodni studentski pozorišni festival URBAN FEST. Ulaz je slobodan za sve predstave, a u slučaju kiše predstave se igraju u Niškom kulturnom centru. „Na ispitu zrelosti“ simboličan je slogan ovogodišnjeg URBAN FESTA koji ove godine slavi punoletstvo. 18. Međunarodni studenski pozorišni festival, koji SKC Niš organizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja, ove godine će pored pozorišnih trupa iz Srbije, ugostiti i ansamble iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. Po tradiciji, publika će svake večeri gledati po dve predstave – od 20.30 i od 22.00 sata.

Prvo veče festivala biće održano u velikoj sali u Niškom kulturnom centru. Nakon svečanog otvaranja koje su pripremili domaćini – glumci Akademskog pozorišta SKC Niš, uslediće predstava ,,TRI SESTRE“, Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini. Drugog dana festivala igraće se predstava ,,KUĆI“ Akademskog pozorišta SKC Niš, a zatim predstava ,,BESMRTNI DEČAK“ Akademije umjetnosti iz Banja Luke.

Treće festivalsko veče rezervisano je za Dramski studio ,,DASKE“, Laktaši, Republika Srpska (BiH) i predstavu „ŠTEMBILj“, a potom će se publici ponovo predstaviti domaćini predstavom „DRUŠTVO MRTVIH PESNIKA“. U nedelju će na sceni prvo zaigrati Mostarski teatar mladih iz Mostara sa predstavom „GAME“, a zatim će publika moći da pogleda predstavu „PIESA 27 NA LIVERPULSKI NAČIN“, po motivima scena „Piesa 27“ (A. Slapovskij) i „Na liverpulski način“ (Dž. Sanders), Fakulteta dramskih umetnosti iz Skoplja.

U ponedeljak, poslednjeg dana festivala, u takmičarskom delu predstaviće se Akademija umetnosti iz Beograda sa predstavom „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“. Dok žiri bude odlučivao o tome ko će biti nagrađen, publika će u revijalnom delu moći da pogleda Javni čas učenika prve godine niške Gimnazije Stevan Sremac, specijalizovanog odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima iz scenskih i audio-vizuelnih umetnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde