Naslovna Društvo Živković govorio o urađenom u Niškoj Banji za poslednje dve godine

Živković govorio o urađenom u Niškoj Banji za poslednje dve godine

0
PODELI
Dušan Živković foto: GP018

U Gradskoj kući u Nišu održana je velika konferencija za novinare, na kojoj su gradski većnici i zaposleni u gradskoj upravi sumirali rezultate postignute u prethodne dve godine, od kako je na čelu Grada Dragana Sotirovski.


Dušan Živković je rezimirao učinjeno na području Opštine Niška Banja.

“Krenuli smo turbulentno pored Kovida. Institut “Niška Banja” je bio kovid bolnica. Pored svega toga, zadesile su nas i poplave. Imali smo krajem januara dve poplave i da nije bilo inicijative Grada ka Republici ne bismo mogli da rešimo ovaj problem na ovakav način. To nije trajno rešenje i prema Planu detaljne regulacije treba se izmestiti.”

Krenulo se sa nekoliko velikih projekata, koji bi trebalo da budu završeni do kraja godine.

“Krenulo se sa sanacijom deonice od 8km u Ostrovici i negde oko 80% projekta je realizovano. Očekujemo da se uskoro krene sa nastavkom radova. Bitan projekat je i nastavak izgradnje biciklističke staze doge 25 km puta, a 90% tog projekta je završeno”, rekao je Živković, pa dodao:

“Uspeli smo da rehabilitujemo put od magistrale do samog ulaza u selo Sićevo. Nastavilo bi se sa radom da postojeća vodovodna mreža nije u katastrofalnom stanju. KLER je dao nalog da se krene u izradu tog projekta. U Lazarevom Selu je rehabilitovan kompletni put. Preko JP “Niš stan” vrlo brzo se rešio i problem Doma kulture u Lazarevom selu. Nasipano je desetak putnih pravaca grebanim asfaltom. Ne mogu da zaobiđem najznačajniji projekat na našoj teritoriji, a to je spojnica sa Koridorom 10. Projekat vode “Koridori Srbij” i očekujemo da od oktobra Niška Banja konačno može da razvije i taj tranzitni turizam.”

Rešen je i jedan dugogodišnji problem.

“Rešeni su dugogodišnji problemi u selu Prosek. Sanirano je klizište, gde je investitor bila Republika. U toku je sanacija klizišta u selima Gornja i Donja Studena. Dva od tri klizišta se saniraju na parceli “Srbija voda”. Očekujemo da Grad aplicira za rehabilitaciju celog puta od Jelašnice, a kada se dobije da se sanira još jedno klizište.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde