Naslovna Društvo Većnica za obrazovanja: Formiranje ustanove za celoživotno učenje i usavršavanje u naredna...

Većnica za obrazovanja: Formiranje ustanove za celoživotno učenje i usavršavanje u naredna 2-3 meseca

0
PODELI
dr Marija Ranđelović foto: GP018

U Gradskoj kući u Nišu održana je velika konferencija za novinare, na kojoj su gradski većnici i zaposleni u gradskoj upravi sumirali rezultate postignute u prethodne dve godine, od kako je na čelu Grada Dragana Sotirovski.


dr. Marija Ranđelović, gradska većnica za obrazovanje, osvrnula se na urađeno na polju infrastrukture.

“Želim da kažem da smo okončali izgradnju dva veoma važna vrtića u naselju Brzi Brod i u naselju 9. maj, a odmah nas čekaju saradnici iz “Fondacije Đoković” da krenemo sa adaptacijom još jednog objekta. U toku je izgradnja škole u Leskoviku. Uradili smo sve što je bilo neophodno za potrebe grejanja škole “Dr Zoran Đinđić”. U planu imamo vrtić u Panteleju i selu Trupale. Pored tih investicija, Grad Niš je izdvojio i 52.000.000 dinara za tehničko održavanje zgrada i objekata.”

Suština obrazovanja je ipak u samoj deci.

“Za 2021. godinu izdvojili smo 19 miliona dinara za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata, u smislu stipendiranja, takmičenja, a isplaćeno je samo pola miliona za potrebe različitih takmičenja u regionu, ali i međunarodnih.”

Ukupno 500 miliona dinara izdvojeno za dve godine za predškolsko obrazovanje, a predškolski programi otvoreni su i u nekoliko ruralnih sredina.

Ranđelović je obećala i skoro završavanje projekta vezanog za dualno obrazovanje.

“Čeka nas formiranje ustanove za celoživotno učenje i usavršavanje, za koje odgovorno sa ovog mesta mogu da kažem da će biti realizovano u naredna dva ili tri meseca, dakle do kraja godine.”

Više od 20 miliona izdvojeno za potrebe prekvalifikacije i dokvalifikacije, kako bi se raspoloživa radna snaga prilagodila aktuelnom tržištu rada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde