Naslovna Društvo Pomoćnica gradonačelnice govorila o izdvajanjima za zdravstvo

Pomoćnica gradonačelnice govorila o izdvajanjima za zdravstvo

0
PODELI
dr Sanja Stajić foto: GP018

U Gradskoj kući u Nišu održana je velika konferencija za novinare, na kojoj su gradski većnici i zaposleni u gradskoj upravi sumirali rezultate postignute u prethodne dve godine, od kako je na čelu Grada Dragana Sotirovski.


Kad je reč o polju zdravstva, Dr Sanja Stajić, pomoćnica gradonačelnice za oblast zdravstvene zaštite, istakla je da je najbitnije da su zdravstvene institucije prebačene na Ministarstvo zdravlja.

“2020. godine je osnivač bio Grad Niš i tada je za bolju kadrovsku obezbeđenost Doma zdravlja planirano oko 70 miliona dinara, za službu mrtvozornika 8 miliona, a za vantelesnu oplodnju 1.800.000. 2021. kada je osnivač postalo Ministarstvo zdravlja za bolju kadrovsku obezbeđenost za Dom zdravlja Grad je izdvajao 40 miliona dinara, za službu mrtvozornika 9,5 milion i za vantelesnu oplodnju milion. Za bolju kadrovsku obezbeđenost apotekarskih ustanova 15.000.000 i Hitnoj pomoći 5.000.000 dinara.

“2022. sredstva za vantelesnu oplodnju su podignuta na 2.000.000, služba mrtvozornika, s obzirom na porast plata je na 11 miliona, dok je bolja kadrovska obezveđenost deset miliona, ali mi smo prepoznali potrebu da sve ambulante na oblasti Grada, kroz postupak održavanja, redovno popravljamo i privodimo nameni da se naši građani u njima osećaju kao građani prvog reda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde