Naslovna Društvo Gradski većnik za poljoprivredu rezimirao urađeno i najavio planove

Gradski većnik za poljoprivredu rezimirao urađeno i najavio planove

0
PODELI
Slobodan Ranđelović foto: GP018

U Gradskoj kući u Nišu održana je velika konferencija za novinare, na kojoj su gradski većnici i zaposleni u gradskoj upravi sumirali rezultate postignute u prethodne dve godine, od kako je na čelu Grada Dragana Sotirovski.


Kada je reč o polju poljoprivrede, dostignuća je rezimirao Slobodan Ranđelović, gradski većnik za poljoprivredu.

“Infrastrukturni deo bio je preseljenje kvantaške pijace kod KP doma na izlazu iz Niša. Time bi se olakšao transport i poboljšala prodaja malih poljoprivrednih proizvođača. Promocija subvencija je jedna od najvažnijih aktivnosti sektora za poljoprivredu. Ove godine izdvojili smo oko 40 miliona dinara iz gradskog budžeta”

Najviše pažnje je usmereno na mere subvencije mladim nosiocima poljoprivrednih dazdinstava ispod 40 godina (do 500.000 dinara) i mere kreditne podrške (1.250.000 dinara).

Pomenuo je i zajednčko organizovanje skupova sa NALED-om, koja je bila interesantna malim proizvođačima voća, grožđa, malim vinarijama, kao i e-agrar, koji uključuje obuku osoba iz sektora za poljoprivredu, a druga faza bi obuhvatala i obuku po selima, koja bi se ticala obučavanje za elektronsku registraciju poljoprivrednih gazdinstava i apliciranje za subvencije.

Povećana su sredstva subvencije za mlade nosioce poljoprivrednih gazdinstvaa, jer se od 2015. do 2020. raspoređivalo 5 milona, a sredstva su se raspoređivala na 11 ili 12 korisnika. Ove godine je iznos uvećan na 7,6 milona, raspoređenih na 22 aplikanta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde