Naslovna Društvo Isključena dekorativna rasveta na Gradskoj kući i Tvrđavskom mostu

Isključena dekorativna rasveta na Gradskoj kući i Tvrđavskom mostu

0
PODELI
Isključena dekorativna rasveta na Gradskoj kući i Tvrđavskom mostu foto: GP018

Vlada Republike Srbije donela je zaključak kojim se preporučuje isključivanje dekorativne rasvete na objektima na kojima takva vrsta rasvete nije neophodna, saopšteno je na zvaničnom sajtu Vlade. Uputili su apel svima da slede ovu odluku, a Grad Niš se pridružio pozivu Vlade i dekorativno osvetljenje je već isključeno.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Ugasili smo dekorativno osvetljenje na zgradama organa lokalne samouprave sledeći preporuku Vlade Srbije da se rasveta ne koristi na objektima gde ona nije neophodna. Fasadna rasveta ugašena je na Gradskoj kući, sedištu Skupštine grada, i gradskih uprava u ulici Nikole Pašića, na Tvrđavskom mostu, zgradi KLER-a. Zaključak Vlade Srbije slede i ustanove kulture. Očekujemo da se od ponedeljka dekorativna rasveta pogasi i na drugim objektima koji nisu samo gradski. Štedimo danas tamo gde nije neophodno, da bismo imali svi kad nam bude najpotrebnije“, napisala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na svojm zvaničnom fejsbuk profilu.

Ona je apelovala i na druge institucije i organizacije da primene ovu preporuku kao primer odgovornog i racionalnog ponašanja, kako bismo zajednički dali doprinos u rešavanju izazova energetske krize sa kojima se suočava veliki broj zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde