Naslovna Društvo Na Filmskim susretima projektovan film „Heroji“: Film bez reči

Na Filmskim susretima projektovan film „Heroji“: Film bez reči

0
PODELI
Press filmski susreti 2022 foto: GP018

Sinoć je na Filmskim susretima u Nišu održana projekcija filma Gorana Nikolića „Heroji“, koji je specifičan po tome što je u njemu veoma malo zastupljena verbalna komunikacija.

Mladen Sovilj tumači ulogu glavnog lika ovog filma, koji govori o junaku koji se nakon Kosovskog boja nađe u određenim bespućima, u pokušaju da preživi.

Mladen Sovilj foto: GP018

“Kada se ulazilo uopšte u koncept, nismo se bavili sredstvima i načinima kako ćemo to uraditi, tako da ne vidim neku drastičnu razliku između pripreme projekata koji sadrže verbalni dijalog, pošto smatram da je film pun dijaloga, samo ne razmene reči. Na kraju je stvar samo oblika komunikacije koji postoje između naša dva glavna junaka i između njih i publike. Moram da naznačim da je ovo intiman i mali film, i da je publika učesnik na ravnoj nozi. Nisam taj nedostatak verbalne komunikacije osećao ni kao prednost ni kao prepreku. Verujem da se ono što čini glumački izraz nalazi između replika.”

Sovilj je naglasio i da nedostatak budžeta može da dovede do slobode, jer ukida pravilnike.

“Naše pogonsko gorivo nisu bile finansije, već entuzijazam, i zato je to bila mala i intimna ekipa. Mislim da je sa sve glumcima bilo nas devetoro i da je film snimljen za 13 dana, što znači da su svi radili posao svih sektora.”

Ovaj film je trebalo da bude snimljen još 2017. godine, ali je Mladen morao da se sprema za neke od ostalih projekata.

“Dogovor je dogovor. Trebalo je da snimamo ovaj film 2017. kad sam ja za jedan drugi projekat puštao kosu. Istina je da sam neke uloge morao da vratim, jer nisam mogao da ih snimam sa dugačkom kosom, jer je bila epoha druge vrste.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde