Naslovna Društvo Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ dobio akreditaciju na sedam godina

Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ dobio akreditaciju na sedam godina

0
PODELI
Institut Niška Banja foto: GP018

Danas je Institut za lečenje i rehabilitaciju  „Niška Banja“ svečano dobio akreditaciju na sedam godina od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.

Sertifikat o akreditaciji foto: GP018

Ova akreditacija donosi i nove mogućnosti Institutu, kada je reč o zajedničkim projektima sa drugim akreditovanim zdravstvenim ustanovama.

„Proces je trajao više meseci i zahtevao dosta napora i ulaganja kako bi se pripremila celokupna dokumentacija za spoljnu proveru od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije. To je značilo da Institut treba da ispuni visoke standarde u svim svojim delatnostima pružanja zdravstvenih ustanova, i spoljna evaluacija je pokazala da smo ispunili visoke standarde u svim delatnostima našeg rada, tako da smo dobili sertifikat na sedam godina, što je veoma značajno. Sama akreditacija nam pruža i nove mogućnosti za konkurisanje za nove projekte i saradnju sa drugim zdravstvenim ustanovama koje su akreditovane”, rekla je direktorka Instituta “Niška Banja” Marina Deljanin Ilić.

Vlado Tarkovski, predstavnik Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, naglasio je da je period od sedam godina najduži na koji se dodeljuje akreditacija.

“To znači da se ustanova prilagodila našim nacionalnim standardima na vrlo visokom nivou i da je bezbednost pacijenata na najvišem nivou. Ovo je jedini tako formiran institut, što se tiče rehabilitacije i lečenja, koji je dobio akreditaciju na sedam godina. Poenta je da se nastavi sa takvim radom. Ovde smo podigli sistem na viši nivo i potrebno je održavati ga i raditi na njemu.”

Institut poštuje pravila Batuta kada je reč o prevenciji pandemije Kovida, pa je obavezno nošenje maski, u sobama se trude da ne bude više od dvoje pacijenata, a svaki pacijent je potrebno da ima i antigenski test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o tri doze vakcine.

Kapacitet Instituta je 560 postelja, a trenutna popunjenost je oko 90%.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde