Naslovna Društvo Gradska kuća organizovala prijem za predstavnike gradova Lom i Čirpan i predstavnike...

Gradska kuća organizovala prijem za predstavnike gradova Lom i Čirpan i predstavnike istočnog Sarajeva i Tivta

0
PODELI
Gradska kuća organizovala prijem za predstavnike gradova Lom i Čirpan i predstavnike istočnog Sarajeva i Tivta foto: GP018

Povodom slave GO Pantelej u Nišu borave predstavnici gradova i opština iz Istočnog Sarjeva, Bugarske i Crne Gore. Za njih je danas organizovan i prijem u Gradskoj kući.


Gradski većnik Nenad Stanković ističe da je prijem organizovan jer se gosti Panteleja smatraju i gostima Grada.

Nenad Stanković foto; GP018

„Tu su ljudi iz Istočnog Sarajeva, sa kojima u septembru zvanično treba da potpišemo sporazum o saradnji. Tu smo razgovarali o nekim pojedinostima vezanim sa to. Tu su i predstavnici Opštine Tivat, a i sa njima smo pričali vezano za saradnju i organizaciju letova sa niškog aerodroma. Tu su i naši prijatelji iz Bugarske. Očekujemo da u narednim mesecima bude otvoren poziv prekogranične saradnje, pa da razgovaramo o potencijalnim projektima.”

Goran Božović, potpredsednik Opštine Tivat, podsetio je da njegova opština od prošle godine ima saradnju sa Gradom Nišom.

Goran Božović foto: GP018

“Kao rezultat te saradnje za sad imamo turističku saradnju i uspostavljenu avio-liniju od prošle godine. Približili smo stanovnike naših gradova i opština. Od skoro smo uspostavili saradnju između vatrogasnih društava. Pokušavamo u mnogo oblasti i ima dosta prilika da povežemo naše gradove i opštine. Nadam se da se nećemo zadržati na ovoj proistekloj saradnji sa GO Pantelej i na već uspostavljenoj saradnji sa Gradom Nišom i da ćemo intenzivirati saradnju.”

Gost GO Pantelej je i Miroslav Lučić, zamenik načelnika Opštine Istočne Ilidže, jedne od opština u Istočnom Sarajevu.

Miroslav Lučić foto: GP018

“Počastvovan sam što sam ovde povodom velikog praznika Opštine Pantelej, Svetog Pantelejmona, sa kojom imamo već uspostavljenu saradnju, koja će svake godine da se razvija, upotpunjuje, i zaista se radujemo što Opština Pantelej napreduje, kao i naša opština. Naše veze potiču još mnogo godina unazad. Ovo što sada radimo je neko formalizovanje”, rekao je Lučić, pa podsetio:

“Veze koje ima Republika Srpska sa Srbijom, odnosno naš grad i opština sa Gradom Nišom, Opštinom Pantelej i drugim opštinama, uspostavljena je još u onim teškim vremenima kad je pokojni doktor (Miodrag) Lazić došao i mnogo nam pomogao u smislu lečenja naših saboraca, i od tad je ta veza svakim danom bila sve jača. Pre dve godine smo nažalost izgubili doktora Lazu, a on je nešto što će zauvek osvetljavati naše odnose i podsticati dalju saradnju.”

On je otkrio i da će na trgu ovog grada biti postavljena bista doktoru Laziću.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde