Naslovna Društvo Trupa Nele Antonović na Nišvilu: Nismo imali do sada tako veliko zadovoljstvo...

Trupa Nele Antonović na Nišvilu: Nismo imali do sada tako veliko zadovoljstvo i odgovornost

0
PODELI
Niswille press foto: GP018
Nišvil ove godine neće moći da se organizuje na nivou iz ranijih godina zbog ograničenih sredstava, ali će ipak biti značajnih imena i trupa koje će učestvovati.

O tome je govorila umetnička direktorka Maja Mitić. 
Maja Mitić foto: GP018
„Festival je na niski pogon visoko kvalitetne predstave veoma iskusne trupe iz zemlje koju je osnovala Nela Antonović skoro pre 40 godina. Preživela je razne burne političke događaje. Tu je i La Mama koja postoji 61 godinu, do potpuno novih trupa, za koje prosto želim da ih predstavim kao kvalitetne nove ljude koji će tek da dolaze. Tu je jedna trupa iz Niša, dali smo im šansu da otvore festival, zatim predstava u kojoj Mirjana Karanović govori o seksizmu u medijima, sve do raznih radionica i ostalih stvari”, rekla je Jovanović, pa dodala:
“Ovakva vrsta festivala se može videti u pet mesta u svetu, gde nije samo muzika. Sa puno ličnih kontakata smo uspeli da se dođe na ovaj festival. Mi nemamo ni baletski pod, nego moramo da kukamo i molimo Narodno pozorište. Onda smo ga na lične kontakte i veze dobili iz SKC-a. Nemoj da se brukamo.”
Ona se osvrnula i na rad dizajnerke Jelene Živković, koja je radila dizajn Nišvila za ovu godinu.
“Imam preko 50 mejlova i komentara iz inostranstva koji me pitaju ko je ova devojka. Biser Niša je, jedna fantastična dizajnerka, efikasna brza i kreativna, koja reprezentuje ovaj festival. Živi ovde na lokalu, ali pripada svetskoj umetničkoj sceni.”
Nela Antonović je istakla da joj je, i pored brojnih učešća na raznim festivalima, posebno drago jer će biti deo Nišvila.
Nela Antonović foto: GP018
“Mi postojimo skoro 40 godina i učestvovali smo na 300 festivala po svetu i inostranstvu, ali nismo imali tako veliku odgovornost i zadovoljstvo što ćemo danas na neki način da budemo deo ovog sjajnog festivala. Pre svega lično volim džez i dosta pratim, slušam, i dolazila sam ranije. Važno mi je i što smo radili sa mladima tri dana radionice, gde sam se srela sa nekim divnim energijama i mladim ljudima u kojima čuči kreativnost. Mislim da je njima jako važan ovaj rad, jer je drugačiji. Pre svega jer je festival alternativan, a i ovaj performans će biti drugačiji od onog što se ljudi nadaju da će videti.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde