Naslovna Društvo Održan prijem građana u Gradskoj kući: Infrastruktura najveći problem

Održan prijem građana u Gradskoj kući: Infrastruktura najveći problem

0
PODELI
Održan prijem građana u Gradskoj kući foto: GP018

U Gradskoj kući je danas održan prijem građana, gde je gradonačelnica Dragana Sotirovski sa saradnicima razgovarala sa ljudima koji imaju problema o mogućim rešenjima.

Kao najveći problemi se ističu pitanja infrastrukture, kao što su vodovod, kanalizacija i asfaltiranje.

Javorka Milosavljević na prijem je došla sa željom za rešavanjem problema sa kanalizacijom u ulici Sime Krstojevića u Suvom Dou.

Javorka Milosavljević foto: GP018

“Problem je što kanalizacija ne može da se kopa naviše, nego moramo da prođemo po 10 metara čoveku kroz dvorište. On to ne dozvoljava. Mi smo i kuću legalizovali i dali grdne pare. Sad plaćamo i kamion da čisti jamu. Dve godine, od 2020. nemamo nikakav odgovor. Sad kažu da sačekamo još malo, a šta će da bude zna bog samo jedini. Oni su dolazili, ali nikakav odgovor nisu poslali. Ni da li može ni da li ne može. Ja sam sa 17.000 penzijom legalizovala kuću i sada nemam kanalizaciju, a šest članova živi u kući. To je stvarno sramota. Sad su rekli da su zvali direktorku Vodovoda da ona odgovori šta će i kako će da bude. Dve godine čekamo na to, a ne jedan dan.”

Milan Nikolić, vršilac dužnosti Uprave za imovinu i održivi razvoj, ističe da je dosta problema.

Milan Nikolić foto: GP018

“Najviše ih je zbog nedostajaće infrastruktire; nedostatka vodovodne i kanalizacione mreže, i naravno asfaltiranje saobraćajnica. Često imamo realno stanje, kao što smo konstatovali da su u Pećkoj ulici neispunjeni uslovi da možemo da pristupamo dalje planiranju radova, kroz planiranje sredstava i sve što je potrebno, ali imamo i dosta ulica gde je zemljište u privatnom vlasništvu, gde pristupamo rešavanju imovinskih odnosa.”

Tanja Obradović, glavni gradski urbanista, takođe je rekla da su problemi različiti i da se uvek moće nešto naučiti sa ovakvih sastanaka i primeniti u radu.

Tanja Obradović foto: GP018

“Danas je iz moje oblasti bio jedan uspešan prijem. Bilo je osoba  koje su bile vezane za planski dokument i proširenje jedne ulice. Uputili smo osobu da se prijavi i preda prigovor, pošto je plan generalne regulacije Pantelej trenutno na javnom uvidu, mada moram da iskoristim priliku da najavim tri planska dokumenta generalne regulacije, Pantelej prva faza, Pantelej treća faza i Palilula prva faza”, rekla je Obradović, pa pojasnila:

“Moram da naglasim da su to kratke izmene koje se tiču uvođenja visokih objekata, ali da smo mi kao Komisija za planove dali okvir da se ljudi javljaju i da određene primedbe možemo možda sagledati tim kratkim izmenama, koje se tiču nekog javnog interesa. Ne možemo sagledati promenu namena parcela i bitnije i jače izmene, ali nešto što se tiče javnog interesa ćemo možda biti u prilici da prihvatimo.”

Javni uvid u planove je do 8, a sednica je 16. avgusta.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde