Naslovna Društvo 24. jula muzički festival NISOMNIA 2022

24. jula muzički festival NISOMNIA 2022

0
PODELI
Nisomnija 2022

Ovogodišnji festival, pod pokroviteljstvom Grada Niša, u organizaciji Niškog kulturnog centra, održaće se u nedelju 24. jula 2022. godine, tradicionalno na Platou niške Tvrđave.

Na programu koji počinje u 22 sata biće: Sale i Sedlari, bend Aleksandra Sedlara, poznatog srpskog kompozitora, kantautora dirigenta i izvođača na skoro 20 instrumenata ,koji je svojim novim albumom, u izdanju PGP RTS-a, zaintrigirao publiku širokog diapazona s obzirom na to da je poznat, pre svega, među poznavaocima klasične muzike, kao profesor FMU u Beogradu, saradnik Nemanje Radulovića, a opet svojim muzičkim umećem i šaljivim tekstovima pretenduje da zauzme visoko mesto na polju savremenih muzičkih tokova inspirisan rok, bluz, džez i drugim muzičkim pravcima.

Od 23 časa te večeri, nastupa Ritam nereda, najproduktivniji i najbeskompromisniji domaći pank, metal i hard kor sastav, koji ima 35 godina dugu tradiciju i izuzetan scenski nastup. Osam studijskih albuma, tri lajv izdanja i veliki broj festivalskih izvođenja svake kao i ove sezone (Egzit, Arsenal fest, OK fest, Lejk fest…) garantuje veliki broj zainteresovanih posetilaca. Ritam nereda ima zaista verne obožavaoce na prostoru Balkana i šire.

Od ponoći je na programu Iskaz, etablirani bend koji iza sebe ima 13 godina iskustva u vidu nastupa po klubovima i svim relevantnim festivalima širom Balkana i Evrope. Stilski je predstavljen kao kombinacija, hip hopa, roka, metala, regea i elektronike. Jedna od osnovnih karakteristika benda su saradnje sa eminentnim muzičarima iz različitih žanrovskih struktura. Tako se između ostalih na njihovim albumima mogu čuti: Ritam Nereda, Elemental, Ničim Izazvan, Goblini, Marčelo, Bed Kopi, Ajsbrn, Sanšajn i drugi. Zoran-Kiza-Iskaz bio vokal i u kultnom bendu Sanšajn u periodu od 2006. do 2014. godine. Uz Iskaz su tri stvari zagarantovane: Dobar provod, pozitivna energija i vrela atmosfera.

Prodaja ulaznica: Knjižara NKC-a,“Branko Miljković“ Bulevar dr Zorana Đinđića, radnim danima, od 8 – 20 sati

Knjižara „Indigo“ Obrenovićeva, radnim danima i subotom, od 9 – 21 sat

Na dan festivala ispred Platoa u Tvrđavi od 19 sati

Cena ulaznice je 500 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde