Naslovna Kultura Produžetak trajanja izložbe IZA OBJEKTIVNOSTI: VIZUELNE METAFORE U NAUCI

Produžetak trajanja izložbe IZA OBJEKTIVNOSTI: VIZUELNE METAFORE U NAUCI

0
PODELI
Izložba foto: NKC

Zbog interesovanja publike, posebno studenta i srednjoškolaca usmerenih na dizajn, ilustraciju, likovne umetnosti i predstavljanje nauke i naučnih dostignuća u javnosti, kao i zbog značaja ovakve izložbe za kulturu Niša, produžava se trajanje izložbe naučnih ilustracija pod nazivom „Iza objektivnosti: vizuelne metafore u nauci“ do 5. juna (Galerija Sinagoga).

Ulaz u Galeriju je besplatan.

Radno vreme:

Utorak – petak: 10.00 – 17.00

Subota – nedelja: 10.00 – 15.00

Cilj izložbe jeste da na primeru vizuelizovanja naučnih sadržaja ukaže na kontinuitet između nauke i umetnosti, kao i na to da se svaka vrsta vizuelizacije nauke oslanja na umetničku interpretaciju. Kroz savremeni vizuelni jezik ilustracija iz nauke i tehnike, čiji su autori najpoznatiji grafički umetnici iz Srbije i regiona, publika u Nišu je u prilici da se upozna sa mnogim savremenim naučnim temama, ali i sa neočekivanim vezama između nauke, naše svakodnevice, svetonazora i društva u celini.

Stotinu trideset ilustracija koje čine postavku izložbe raspoređeno je u devet celina koje su naslovljene: „Poprišta evolucije“, „Gde počinje budućnost?“, „Kaleidoskop“, „Izračunavanje“, „Portreti“, „O izvesnosti i drugim demonima“, „Mašinsko doba“, „Unutrašnji toponimi“ i „Orbitiranje“. Ukupno je predstavljeno 28 autora, grafičkih dizajnera, ilustratora i drugih vizuelnih umetnika. Izložbu su organizovali Centar za promociju nauke, Niški kulturni centar i Narodni muzej Niš.

Više o autorima zastupljenim na izložbi i njihovim radovima možete videti na :

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde