Naslovna Sve vesti Niš Održana 22. sednica Skupštine Grada Niša

Održana 22. sednica Skupštine Grada Niša

0
PODELI
22. sednica Skupštine Grada Niša foto: GP018

Danas je održana 22. sednica Skupštine Grada Niša, na kojoj je razmatrano čak 36 tačaka dnevnog reda.

Kao najvažnije tačke predsednik Skupštine dr Boban Džunić izdvojio je Rešenja o usvajanju izveštaja o radu i poslovanju ustanova kultura, Rešenja o davanju saglasnosti na predloge odluka o raspisivanju i sprovođenju javnih konkursa za izbor kandidata za ustanove kulture, Predlog odluka o davanju saglasnosti na Nacrt aneksa broj 1, Predlog Odluke o dopunama Odluke o ostvarivanju potreba i interesa građana u oblasti sporta, kao Predlog Rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora javno-komunalnog preduzeća.

On je detaljnije objasnio o čemu je trebalo doneti odluku na današnjoj sednici.

dr Boban Džunić foto: GP018

“Ono što bih izdvojio su Rešenja o usvajanju izveštaja o radu i poslovanju ustanova kultura. Statut Grada Niša propisuje da Skupština Grada Niša razmatra i usvaja godišnji izveštaj o radu ustanova i drugih javnih službi, čiji je osnivač Grad, tako da ćemo u narednom izlaganju imati prilike da vidimo da li su uspešno poslovale ustanove kulture u Nišu”, objasnio je Džunić, pa dodao:

“Takođe bih izdvojio i Rešenja o davanju saglasnosti na predloge odluka o raspisivanju i sprovođenju javnih konkursa za izbor kandidata za ustanove kulture, i to Niški kulturni centar, Narodno pozorište, Narodnog muzeja, Galerije savremene likovne umetnosti, Niškog simfonijskog orkestra i Pozorišta lutaka. Radi se o usklađivanju sa Zakonom o kulturi, koji propisuje da javni konkurs na osnovu kog se imenuje direktor ustanove raspisuje i sprovodi Upravni odbor ustanove, uz prethodnu saglasnost osnivača, što je Skupština Grada Niša. Odluke o osnivanju ovih ustanova usaglašene su sa navedenom zakonskom odredbom i propisuju da je potrebna prethodna saglasnost Skupštine Grada Niša.”

Džunić je potom govorio i o Predlogu odluka o davanju saglasnosti na Nacrt aneksa broj 1.

“Produžava se rok implementacije i garancije, tako da sam siguran da ćemo uspešno završiti i ovu projektnu aktivnost.”

Kad je reć o Odluci o dopunama Odluke o ostvarivanju potreba i interesa građana u oblasti sporta u Gradu Nišu, predsednik Skupštine ističe da je cilj ujednačavanje sportskih klubova u jednom segmentu.

“Tiče se onoga da sportski klubovi i ekipe mogu jednom u toku godine da dobiju od Grada Niša sportske objekte za manifestacije koje žele, jer se u ranijem vremenskom periodu dešavalo da pojedini klubovi učestalo traže i dobijaju sportske objekte, a da su drugi zapostavljeni.”

Kad je u pitanju Predlog Rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora javno-komunalnog preduzeća, radi se o Parking servisu, Naisusu, Medijani, Gradskoj toplani, Tržnice, Objedinjenoj naplatoi, Niš stanu, Gorici, Direkciji za javni prevoz, Direkciji za izgradnju Grada Niša, Gradskoj stambene agencije i Zavodu za urbanizam.

“Takođe, usvajamo i Predloge rešenja o imenovanju predsednika i članova upravnih odbora Centra za socijalni rad, Mara, Narodni univerzitet, Čair, Regionalnog centra i Turističke organizacije. Na ovaj način upotpunjavamo upravne i nadzorne odbore i omogućavamo tim institucijama da nastave uspešno funkcionisanje”, objasnio je Džunić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde