Naslovna Društvo Festival fantastike „BetmeNiš 2022“

Festival fantastike „BetmeNiš 2022“

0
PODELI

Udruženje ljubitelja fantastike „Ordo DracoNiš“ okuplja ljubitelje svih podžanrova fantastike. Osnovni cilj je popularizacija i promovisanje žanra koji je prisutan u književnosti, muzici, kinematografiji, društvenim i video-igrama itd… Pored toga, cilj udruženja je organizacija Festivala fantastike u Nišu ali i književnih večeri, tribina i sličnih dešavanja…

Ovogodišnji, četvrti po redu, festival pod nazivom „BetmeNiš 2022“ u organizaciji Udruženja „DracoNiš“ i Niškog kulturnog centra održaće se 20. i 21. maja u prostorijama NKC-a.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za petak u 17 časova, a festival će započeti dodelom nagrade „Minas Edhel“ za izuzetan doprinos fantastici u Srbiji i regionu.

Celokupni program festivala ima za cilj da kroz tribine, izložbe, projekcije i radionice približi fantastiku svim posetiocima. Takođe da kroz bazar fantastike, film iznenađenja,muzičke nastupe i pab kviz osigura svim posetiocima prijatnu atmosferu.

Ispred udruženja ljubitelja fantastike „DracoNiš“ želimo da najavimo i specijalnu izložbu Marka Stojanovića pod nazivom „Vekovnici“.

Ovim putem želimo da pozovemo sve građane da nam se pridruže na festivalu i takođe želimo da naglasimo da je ulaz besplatan.

Ovaj festival je četvrti tradicionalni festival naše organizacije. Prvi festival održan je 2018. godine i nosio je naziv „TolkiNiš“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde