Naslovna Društvo Evropski dan srčane slabosti u Institutu „Niška Banja“

Evropski dan srčane slabosti u Institutu „Niška Banja“

0
PODELI

Evropski dan srčane slabosti biće obeležen u Institutu „Niška Banja“ akcijom lekara, medicinskih sestara, tehničara i fizioterapeuta danas 9. maja od 09 do 10:30 časova.

Evropski dan srčane slabosti se obeležava u celoj Evropi od maja 2011. godine, odnosno u Srbiji od 2012. godine u organizaciji Udruženja za srčanu slabost Srbije. Ovaj dan je osmišljen kako bi ukazao na važnost prepoznavanja srčane insuficijencije, uspostavljanja tačne dijagnoze i adekvatnog lečenja.

Za pacijente će biti organizovano predavanje od 09 do 09.45 časova u Plenum sali, a zatim će na terasi stacionara „Radon“ naši lekari kroz interakciju sa zainteresovanim građanima kroz štampani materijal govoriti o tome zašto je srčana slabost jedan od najvećih problema savremene civilizacije, meriće krvni pritisak, razgovarati sa posetiocima, odgovarati na njihova pitanja, davati savete koji se odnose na prevenciju srčane insuficijencije, odnosno podsećaće bolesnike zašto je bitno da redovno uzimaju propisanu terapiju i da se redovno kontrolišu.

Nakon toga fizioterapeuti Instituta, zajedno sa ostalim medicinskim osobljem povešće građane u šetnju za zdravo srce.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde