Naslovna Društvo Gradski karavan obišao Medoševac i Popovac: Rešavaju se problemi kanalizacije i asfaltiraju...

Gradski karavan obišao Medoševac i Popovac: Rešavaju se problemi kanalizacije i asfaltiraju tri ulice

0
PODELI
Obliazak Medoševac foto: GP018

U sklopu gradskog karavana gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je sa svojim saradnicima danas obišla naselja Medoševac i Popovac, u Gradskoj opštini Crveni krst.

U Medoševcu će tri ulice uskoro biti asfaltirane, pošto su rešeni problemi oko imovinskih odnosa, najavila je gradonačelnica.

„Karavanu danas nije išlo vreme na ruku, ali smo imali prilike da vidimo tri ulice koje ćemo vrlo brzo početi da radimo u Medoševcu. To su ulice za koje su naši građani kroz prijeme insistirali. Uspeli smo da završimo imovinske probleme koje su imali i da svi suvlasnici parcela daju svoju saglasnost da ih asfaltiramo i za mesec i po dana će mašine ući da rešavaju problem medoševačkih ulica”

U Popovcu je rešen deo problema koji se tiče sekundarne kanalizacione mreže, odnosno izgrađena je prva faza i deo domaćinstava bi uskoro trebalo da bude priključen na kanalizaciju.

Sotirovski sa saradnicima i građanima foto: GP018

“Pre mesec i po dana smo bili ovde i jedan od najvećih problema bila je sekundarna kanalizaciona mreža. To su naši ljudi iz Naisusa završili, odnosno prvu fazu. Preostaju nam još dve koje ćemo raditi ove godine, a ono što je najvažnije je da će ovo selo dobiti kolektor jer je to planirano u procesu izgradnje fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. Istovremeno, danas počinju radovi na priključenju više od 900 domaćinstava na kanalizacionu mrežu i meni je posebno drago što smo uspeli posle 11 godina da razrešimo i taj deo problema. Rešenje je pronađeno i stalno se rukovodim rečenicom da za svaki problem postoji rešenje”, izjavila je Sotirovski.

Sledeći prioritet je voda u Rujniku i ostalim mestima koja imaju taj problem.

„Sada nam je prioritet da Rujnik konačno, posle mnogo godina, dobije vodu, kao i sela koja će tokom leta sigurno imati problema sa vodom. KLER pravi spisak, a mi sa Naisusom krećemo selo po selo kako bismo taj problem rešili. Paralelno radimo i kanalizaciju i asfalt gde je potrebno. Važno je da imamo saradnju sa meštanima, jer samo sa saradnjom i realnim zahtevima možemo da ostvarimo te zajedničke ciljeve”, najavila je gradonačelnica.

Obilasku ovih mesta prisustvovao je i predsednik GO Crveni krst Miroslav Milutinović.

Milutinović i Prokić foto: GP018

“Iako kiša pada gradonačelnica je došla sa svojim kabinetom i posetili smo naselja Medoševac i Popovac. Sve ono što smo obećali na zboru naših sugrađana u Medoševcu danas smo konačno dogovorili. Radiće se tri ulice, Aerodromska, Đuke Dinića i Kapetana Mišića. Popovačku će raditi iz budžeta Vlade Srbije i nadam se da će sve što su predložili biti završeno ove godine, a u drugom naselju, kako je gradonačelnica obećala, biće zadovoljno oko 400 naših porodica, jer ćemo početi sa priključenjem kanalizacije. Čekamo da se uradi popovački i medoševački kolektor, kao i fabrika za prečišćavanje vode.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde