Naslovna Društvo Niš ugostio školarce iz četiri opštine na takmičenju u poznavanju saobraćaja: Poziv...

Niš ugostio školarce iz četiri opštine na takmičenju u poznavanju saobraćaja: Poziv na opreznost dece, ali i odraslih

0
PODELI
Pažljivkova smotra foto: GP018

U Nišu je danas održano takmičenje u okviru projekta „Pažljivkova smotra“, u okviru kog se deca nižeg uzrasta takmiče u poznavanju saobraćaja.

Takmičari foto: GP018

Danas su se u Nišu nadmetala deca iz pet lokalnih samouprava. Pored Niša, tu su bila još i deca iz Kruševca, Aleksinca, Paraćina i Merošine.

Žiri foto: GP018

Kao nagradu deca su dobijala razne društvene igre sa temom saobraćaja.

Filip Živković iz Agencije za bezbednost saobraćaja približio je ovo takmičenje našim čitaocima.

Filip Živković foto: GP018

“Kroz projekat Pažljivkove smotre za 2021/22 godinu učestvovalo je više od 40 lokalnih samouprava, gde je kroz školsku smotru svoje znanje pokazalo više od 35.000 dece. Kasnije smo prešli kroz opštinsku smotru i ponovo smo imali ekipe u 40 lokalnih samouprava i sad smo došli do toga da imamo regionalnu smotru, gde ćemo videti ko će pobediti”, objasnio je Živković, pa dodao da je zadovoljan znanjem dece, posebno kada je reč o kretanju van trotoara i preko pešačkog prelaza.

Događaju je prisustvovala i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

Dušica Davidović foto: GP018

„Izuzetno važan projekat koji je uradio Grad Niš u saradnji sa predškolskim ustanovama i ostalim školama, upravo zbog podizanja nivoa svesti kod dece predškolskog i školskog uzrasta o bezbednosti u saobraćaju. Grad, Gradsko veće i gradonačelnica Niša zaista su podržali jednu ovakvu ideju u saradnji sa Policijskom upravom, ali i svim organizacijama koje rade na bezbednosti naše dece u saobraćaju. Danas imamo priliku da ugostimo decu iz okolnih gradova i opština, koja su pobedila na tom takmičenju”, rekla je Davidović, pa poručila:

Dušica Davidović i publika foto: GP018

“Videćemo šta će dalje ostvariti na republičkom nivou, ali mi ćemo kao domaćini svakako pozivati na opreznost, na bezbednost dece u saobraćaju i podizanju svesti i kod dece, ali i kod samih roditelja i svih nas koji smo učesnici u saobraćaju.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde