Naslovna Društvo Otvoren vrtić u Brzom Brdodu

Otvoren vrtić u Brzom Brdodu

0
PODELI
Otvaranje vrtić Brodić foto; GP018

U Brzom Brodu danas je svečano otvoren vrtić „Brodić“, koji je izgrađen u saradnji sa Fondacijom „Novak Đoković“. Događaju je prisustvovala gradonačelnica Dragana Sotirovski, kao i nacionalna direktorka Fondacije Maja Kremić.

Otvaranje vrtić Brodić foto: GP018

Otvaranjem ovog vrtića otvara se novih 120 mesta za decu Niša, a lista čekanja će sada biti na broju od oko 500 mališana. U narednom periodu se očekuju nove akcije ovakvog tipa.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je, povodom toga, istakla da je ovo tek mali korak za ono što se planira na ovom polju.

Dragana Sotirovski foto; GP018

„Jedan veliki tim ljudi je pomogao da za prethodnih 20 meseci zavšimo ono što je započeto 2019. godine. Posebno pozdravljam predstavnike Fondacije Novak Đoković sa kojom Niš već duže vremena sarađuje. Ovo je mali korak za ono što treba da uradimo, a to je da opremimo još jedan vrtić i da rekonstruišemo zgradu mesne zajednice i da napravimo velelepni vrtić, takođe na teritoriji GO Medijana”, izjavila je gradonačelnica, pa poručila:

Vrtić Brodić foto: GP018

“Čestitam svima što ste bili istrajni i što ste verovali da ćemo ovaj objekat da završimo, da vaspitače i drugo osoblje Pčelice dovedemo ovde da vam čuva dečicu. Vaše je samo da se volite i da rađate decu, a da mi zajedno sa Pčelicom obezbedimo dovoljan prostor, 120 mesta, za vaše mališane. Upravo zbog njih i živimo, njima se i radujemo, jer su to naši najmlađi stanovnici i naša budućnost. Želim vam da vam deca budu zdrava, da budete istrajni u svakoj želji koju želite, da svi zajedno gradimo naš Niš i da se razvijamo.“

Ambulanta Brzi Brod foto: GP018

Ona je najavila i izgradnju ambulante u ovom mestu.

“Najbitnije je da će Brzi Brod pored rekonstruisane škole, balon sale i ovog velelepnog objekta, dobiti još jedan objekat, a to je buduća zgrada ambulante. Projekat je završen, čeka se izvođač radova, pa da ubrzo stavimo kamen temeljac”, otkrila je Sotirovski, koja je dobila poklon na kom piše “Dečji svet je svet igre i igračaka”.

Direktorka JPU “Pčelica” Svetlana Mitić smatra da je na ovaj način deci obezbeđena podsticajna sredina za rast i razvoj.

Svetlana Mitić foto: GP018

“Ovde će biti zbrinuto 120 mališana, sa teritorije Brzog Broda i okoline, a time ćemo rešiti našu listu čekanja, koja je u ovom trenutku negde oko 500 mališana, a i sami znate da je bilo onih dana kada smo na listi čekanja imali i 2.000 mališana. Iskreno se nadam da ovo nije poslednji vrtić koji otvaramo na ovaj način. Grad Niš je posvećen mališanima i brine o svima nama. Obezbedili smo deci podsticajnu sredinu za rast i razvoj, u kojoj ćemo moći da implementiramo naš novi program “Godine uzleta” i da budemo u trendu sa vremenom.”

Nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković Maja Kremić veruje da će u Nišu tek biti novih predškolskih ustanova.

Maja Kremić foto: GP018

“Mi za ovo živimo i radimo. Ovo nas čini zadovoljnim i srećnim. Nama je čast i zadovoljstvo da smo bili partneri i verujemo da je ovo samo početak duge saradnje. Naša sezona darivanja, pored toga što je omogućila da opremimo pet radnih soba i omogućimo nova mesta za decu, govori i o tome koliko je važno da se svi zajedno udružimo i ujedinimo. Verujem da ćemo se radovati za još predškolskih ustanova koje u Nišu planiramo da uradimo.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde