Naslovna Društvo Nastavak izgradnje „Novog Niša“ posle višegodišnje pauze

Nastavak izgradnje „Novog Niša“ posle višegodišnje pauze

0
PODELI
Polaganje kamen teneljca foto: GP018

Na lokaciji „Novi Niš“ na Paliluli danas je položen kamen temeljac za izgradnju novih zgrada, pa će tako ovaj projekat biti nastavljen posle dvanaest godina pauze.

Na parceli će biti ukupno šest zgrada, na 50.000 kvadrata, a gradnja bi kompletno trebalo da bude završena za 18-20 meseci.

Ričard Hant iz firme „Clean Earth Capital Srbia“ d.o.o, koja je investitor na ovom projektu, istakao je da neće biti problema sa parkingom , kao i da bi trebalo očekivati pristupačne cene.

Ričard Hant foto: GP018

„Svaki stan će imati minimum jedno parking mesto. Obezbeđeno je i održavanje, zelenilo čišćenje i sve što je neophodno da jedna zgrada funkcioniše kako treba. Analizirajući smo utvrdili da nema mnogo sličnih zgrada i mi ćemo to da radimo kako je zgodno nama i svima. Kad je reč o cenama, takođe hoćemo da su stanovi dostupni svima, svi su dobrodošli i to je sada naša obaveza.”

Filip Rombu istakao je zadovoljstvo što se “Novi Niš” nastavlja sa izgradnjom, jer je to njegov porodični biznis, i očekuje da će se razvijati sve brže.

Filip Rombu foto: GP018

“25 godina živim na Balkanu, većinom u Bugarskoj, ali sam 20 godina investirao i u Srbiji, Hrvatskoj i Rumuniji, međutim uvek sam osećao da je dobro kada krene u Srbiji i dobro se radi. Primera radi, ako vam u Bugarskoj treba građevinska dozvola, trebaju vam kutije dokumenata za to. U Srbiji se samo pošalje imejl.”

Međutim, nije uvek bilo tako, pa je došlo do velike pauze u izgradnji.

“Pre tri godine su stvari ovde krenule mnogo brže da se razvijaju. Ranije, kada smo kupili zemljište, trebalo je dosta vremena da bi se sve pokrenulo i izgradile te tri zgrade koje smo bili dužni da predamo Gradu. Potrebna je administracija i da se svi učesnici u tom procesu kreću brzo kao investitor.”

Gradonačelnica Niša izjavila je da očekuje da će ovaj deo postati jedan novi centar grada.

Dragana Sotirovski foto: GP018

“Ovo je nastavak projekta koji je u Nišu, na žalost, u jednom periodu stao. Posle 12 godina ovaj projekat je razblokiran i zaista se radujemo da investitor nastavlja izgradnju Novog Niša. Podsetiću, oni su po ugovoru imali obavezu da određeni broj stanova predaju lokalnoj samoupravi. Sada je došlo vreme da nastave sa izgradnjom prvog komercijalnog objekta, koji će moći da prođe na tržištu, što nas posebno raduje, jer to znači još novca za budžet, još novih radnih mesta ovde na građevini i, sutradan, još novih stambenih objekata koji će biti u sistemu naplate lokalnog poreza. Konačno su se stekli uslovi da ovaj deo Palilule bude neki novi centar grada”, izjavila je Sotirovski.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde