Naslovna Društvo Karavan gradonačelnice posetio naselje Milka Protić: Višedecenijski problem kanalizacije

Karavan gradonačelnice posetio naselje Milka Protić: Višedecenijski problem kanalizacije

0
PODELI
Karavan gradonačelnice, nas. Milka Protić/foto:gp018
U okviru gradskog karavana, sa kojim se krenulo početkom godine sa ciljem da se sazna više o problemima koje imaju građani u različitim delovima grada i gradskim opštinama, kao i da se isti reše, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski posetila je danas naselje Milka Protić.

Kao najveći nedostatak ističu se višedecenijski problemi sa kanalizacijom, a dogovorena je izgradnja vodovodne mreže u jednoj ulici, kao i asfaltiranje dve ulice. Pored toga, kako ističe gradonačelnica, ljudi su tražili i da im se srede problemi uređenosti dvorišta i klupa.

Za svaki problem postoji rešenje, samo je pitanje da li će se nešto, kada se dogovori, i uraditi. To će biti ovog puta, kao i u svim naseljima, nema razloga da tako ne bude. Dogovorili smo izgradnju vodovodne mreže u jednoj ulici, a onda asfaltiranje te i jedne druge ulice, koja trenutno ne može da bude asfaltirana jer je neophodno da nam EPS izađe u susret i izmesti određerne bandere koje se nalaze maltene po sredini ulica”, objasnila je gradonačelnica.

Dragana Sotirovski/foto:gp018

Specifičan problem ovog naselja je što se imovina vodi na Ministarstvo pravde.

Mislim da će tu Ministarstvo pravde da izađe Gradu Nišu u susret i da da saglasnost za rekonstrukciju i kanalizacione mreže i za asfaltiranje ulica. Tu nikakav problem neće biti i mislim da je to samo stvar papira i dozvola. Ostaje da uradimo projekat, da pošaljemo ekipe i da one izvedu radove”, rekla je Sotirovski.

Ona je istakla i da je čudi kada čuje da neko nije posetio mesto trideset godina.

“Trideset godina je jako dug period za probleme koji se nagomilavaju maltene svakoga dana, a ljudima je potrebno samo malo. Da im se sredi dvorište, urade klupe, da se reši taj višedecenijski problem kanalizacije. To je toliko jednostavno, ali morate da imate ekipe na terenu i veoma aktivan i složen tim, što je najbitnije. Sva operativa treba da bude na jednom mestu, u isto vreme, da se zna redosled; ko šta i kad radi, i da se na kraju dobije proizvod kojim ćemo biti zadovoljni.”

Meštanin Ivan Rajičić je problem vode istakao u prvi plan.

Problemi su konkretno voda. Posle niza godina gradonačelnica je ispoštovala i došla u obilazak naših ulica, i mislimo da će da se reši. Već su zvali i u toku dana dolaze. Imamo vodovodnu mrežu koja je priključena 100, 200 metara i uvek kada nekom pukne crevo kopaju iznova. Mislim da ćemo to da rešimo. Trideset godina traje taj problem, a u nekim ulicama nema asfalta.”

Ivan Rajičić, meštanin naselja/foto:gp018

Miljan Damjanović je takođe naveo potrebu za rešavanjem infrastrukture, ali je poseban akcenat stavio na rešavanje kanalizacije.

Problemi u našem naselju su, kao i svuda, infrastruktura, odnosno asfaltiranje glavne ulice na ulazu u naselje, kanalizacija i vodovod. Više od 30 godina čekamo na rešenje te ulice. Kanalizacija postoji, ali nikada nije izvedena voda. Vodovod isto treba da se reši, a niko do sada oko 20 godina nije bio u naselju.”

Miljan Damjanović, meštanin naselja/foto:gp018

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde