Naslovna Sve vesti Niš OŠ „Učitelj Tasa“: forum predstava kao deo akcije Bogatstvo različitosti

OŠ „Učitelj Tasa“: forum predstava kao deo akcije Bogatstvo različitosti

0
PODELI

U OŠ „Učitelj Tasa“ u Nišu 10. marta, u 18.30 časova biće realizovana forum predstava kao deo akcije Bogatstvo različitosti sa ciljem da doprinese aktivnom prihvatanju i međusobnom razumevanju učenika različitog socijalnog, etničkog i verskog porekla.

Akcija podrazumeva višemesečni rad na predstavi u formi scenskog igrokaza (forum teatra). Za korišćenje ove tehnike postoje dovoljni kapaciteti na nivou naše škole.

Rad na pripremi predstave obuhvatio je:

• Radionice za razvijanje scenarija – učenici su predlagali aktuelne problemske situacije za predstavu (pri odabiru problemskih situacija, posebna pažnja je biti posvećena situacijama koje se tiču dece iz manjinskih grupa, sa poteškoćama u razvoju i povratnike iz inostranstva)

• Rad na postavljanju predstave – podela uloga, čitalačke i glumačke probe, izrada scene i kostima

• Predstava će imati 5 izvođenja za učenike škole, za predstavnike Saveta roditelja, Školskog odbora, romske zajednice, medija i Ombudsmana za romska pitanja.

• Učenici su kreirali plakat i pozivnice za predstavu

Deca su zajedno sa svojim nastavnicima uložila veliki trud u pripremu predstave ali su uz međusobnu podršku, druženje i saradnju uživali u stvaralačkom procesu.

Akciju u OŠ „Učitelj Tasa“ u Nišu realizujemo u okviru projekta „Nove ekonomske mogućnosti za povratnike i vulnerabilne kategorije građana u južnoj i istočnoj Srbiji“.

Projekat sprovodi CARE International Balkans, UG „NEXUS-Vranje“ i ENECA a finansira Nemačko ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) I LDS

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde