Naslovna Društvo Prezentovan budžet GO Crveni Krst za narednu godinu

Prezentovan budžet GO Crveni Krst za narednu godinu

0
PODELI
Miroslav Milutinović foto: GP018

Danas je, u skupštinskoj sali Gradske opštine Crveni Krst, održana prezentacija građanskog budžeta za 2022. godinu, koji je pripremio Odsek za budžet i finansije.

Prezentaciju je održao predsednik GO Crveni Krst Miroslav Milutinović, izjavio je da su imali razgovore sa predsednicima saveta građana i da su usvojene dve inicijative.

„Zapravo smo imali više, ali smo ove dve usvojili. U pitanju je uređenje naših seoskih vodovoda, gde smo povećali izdvajanje u budžetu, a drugo je socijalna politika, gde smo takođe povećali. Inače, naš budžet za 2022. godinu biće 168.900.000 dinara. Najviše gde smo povećali, mogu da kažem i za čak 100%, je u kulturi, oko kulturnih i sportskih događaja, i za medije smo nešto malo povećali, jer prošle godine smo izdvojili skromna sredstva iz budžeta zbog kovida, a sada smo, kažem, 100% više. Sada smo izdvojili maltene 9 miliona samo za sportske i kulturne manifestacije”, rekao je Milutinović, pa dodao:

“Povećali smo i za našu socijalnu politiku. Imamo preko 4 hiljade Roma, imamo 23 sela, i to smo povećali. Inače, ostavili smo od prošle godine hlorisanje i analizu vode u iznosu od 3.300.000. Zatim smo oko politike zapošljavanja, zbog dva projekta koje imamo sa ministarstvom i našim Zavodom za zapošljavanje, preko kog zapošljavamo invalidna lica, tu smo takođe izdvojili. 4 miliona smo izdvojili za sanaciju naših atarskih puteva, mada imamo nagoveštaj da će kabinet naše gradonačelnice da nam dosta oko toga pomogne, ali nam je i ove godine dosta pomogla. 25 ulica koje smo dali za grebani asfalt, 11 ulica je završeno, a očekujemo da se i ovo do kraja završi. Zatim, planiramo oko 3-4 miliona za podzemne kontejnere” naveo je Milutinović, pa zaključio:

“Mogu da kažem da smo u načelu zadovoljni, mislim da je 1.200.000 razlika između budžeta 2021. i 2022. godine i siguran sam da će naši sugrađani biti zadovoljni kako smo rasporedili ovaj budžet i da će raspored rashoda i prihoda biti na obostrano zadovoljstvo.”

Cvetna Pijaca

On je prokomentarisao i najavu od strane gradonačelnice Dragane Sotirovski o izmeštanju Cvetne pijace.

“I sami znamo da se narod navikao na Veliku pijacu i mislim da neće biti u interesu da se izmešta, a ovo što je pored naše kapije, Cvetna pijaca, koja će se pomeriti, jeste dobra ideja, jer ako mi, kao turističk destinacija, a GO Crveni krst itekako ima čime da se pohvali kad je o turističkim destinacijama reč, najviše sa našom Tvrđavom.”

Glavna autobuska stanica foto: GP018

On je istakao potrebu za premeštanjem autobuske stanice.

“Izmestiće se i autobuska stanica zbog zagađenja, jer sami smo svesni da je nekada bila van grada, ali da je sada maltene u centru grada. Mi smo od 2015. do 2019, do pre početka korone, imali petostruko više turista, počev od naših školskih ekskurzija, koje se tiču naših đaka, do inostranih turista. Grad je imao dobrobit u budžetu, a samim tim i mi u GO Crveni krst, i zato smo dali saglasnost u vezi sa projektom koji je gradonačelnica iznela.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde