Naslovna Aktiviraj se! Aktiviraj se – Mural u Jagodin mali

Aktiviraj se – Mural u Jagodin mali

0
PODELI

Deo Jagodin male u Nišu, u Milojevoj ulici, ulepšan je novim muralom koji šalje značajne poruke važnosti slobode, bezbednosti i sigurnosti. Svečano otvaranje i predstavljanje murala bilo je nedelju, 7. novembar od 12 sati, uz prisustvo autorki i prateći program.

Kroz podršku LFN, neformalna grupa Speak up je raspisala konkurs za idejno rešenje uređenja zidova Milojeve ulice, sa temom Povećanje bezbednosti i uređenje javnih prostora. Među desetak vrlo kreativnih ideja koje su ušle u uži izbor, izabrani su predlozi mladih umetnica Jelene Ilić, Milice Bojanić i Majde Antunović. Njihovi radovi sada ulepšavaju ulicu i okolinu, daju toplinu i život ovom prostoru.

Na ideju da iniciraju ovakvu inicijativu došle su Natalija Milićević, Katarina Živković i Jovana Petrović, tri devojke iz Niša, koje su se kao neformalna Speak up prijavile na prvi konkurs LFN u ovoj godini.

*Ovaj prilog realizuje se uz podršku Grada Niša kroz projektno sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa u 2021. godini. Stavovi izneti u projektu nisu stavovi organa koji dodeljuje sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde