Naslovna Društvo U 19 sati promocija knjige OSMEH OPTUŽENIKA Srđana Jovića

U 19 sati promocija knjige OSMEH OPTUŽENIKA Srđana Jovića

0
PODELI

Promocija knjige OSMEH OPTUŽENIKA Srđana Jovića u utorak, 30.novembar 2021 u maloj sali NKc-a, u 19 sati.

Govore: Srđan Jović, autor Aleksandra Stojadinović Jović, lektor

Srđan Jović rođen je u Smederevskoj Palanci 1985. godine. Odrasta je u Velikoj Plani gde je završio osnovnu školu „Sveti Sava” i Gimnaziju.

Ljubav prema istoriji odvela ga je na niški Filozofski fakultet–departman za istoriju, gde je diplomirao sa temom iz nacionalne istorije XIX veka. Još kao student bio je društveno veoma angažovan i zainteresovan za politička zbivanja i promene kojima je društvo izloženo. Tokom studija završio je New Policy School, ispred organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava, čiji je bio član. Bavi se savremenim društveno-političkim oblicima i uticaju globalizacije na Balkan sa posebnim osvrtom na položaj srpskog naroda u savremenom poretku. Posebno se bavi i antičkom istrijom i kulturom.

„Osmeh optuženika” njegov je debitantski roman.

O romanu:

Potresna, inspirativna i uzbudljiva priča koja vraća u prošlost, u ono čega više nema, ali i dalje živi među nama. Roman „Osmeh optuženika” suočiće čitaoca sa kulturom i sa svim spoljnim i unutrašnjim tokovima istorijske vertikale.

Prateći sudbinu profesora Savića, i čitaoci i akteri romana se vraćaju u zaboravljena ratna vremena otkrivajući istinu, zablude i tajne čuvane dvadeset godina. Sudbina, uverenja, večita borba dobra i zla, prošlost, sadašnjost i budućnost čine neraskidivi lanac bliskosti ali istovremeno i otuđenosti naroda na Balkanu. U vrtlogu špijunaže, kriminala i tajnih organizacija profesor Savić razotkriva da sve počinje i da se sve završava na tlu svete zemlje Nemanjića, na Kosovu, tom drevnom ognjištu i oltaru srpskih heroja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde