Naslovna Društvo Dodela Viteškog ordena gospodinu Miloju Brankoviću, počasnom konzulu Republike Mađarske u Srbiji

Dodela Viteškog ordena gospodinu Miloju Brankoviću, počasnom konzulu Republike Mađarske u Srbiji

0
PODELI
Dodela Viteškog ordena gospodinu Miloju Brankoviću, počasnom konzulu Republike Mađarske u Srbiji foto: GP018

Dodela Viteškog ordena gospodinu Miloju Brankoviću, počasnom konzulu Republike Mađarske u Srbiji. Orden se dodeljuje od strane Republike Mađarske i njegove ekselencije gospodina ambasadora Mađarske, gospodina Atile Pinera.

Atile Pinera foto: GP018

“Odlikujem Miloja Brankovića, počasnog konzula Mađarske u Nišu, Viteškim ordenom Mađarske za njegovo izvanredno zalaganje, kojim doprinosi razvoju mađarsko-srpskog odnosa. Odnosi između dve zemlje su po istorijskim merilima na visokom nivou, kojima je gospodin Branković, kao prvi počasni konzul, od 2008. godine u velikoj meri doprineo. U okviru njegovog delovanja, Mađarska ima aktivno učešće na jugu Srbije. Tokom svog rada više puta je pomagao mađarskim državljanima koji su se prilikom svojih putovanja našli u ovom delu Srbije i obratili mu se za pomoć. Kao priznat poslovni čovek u svom gradu, doprinosi razvoju ekonomskih odnosa dve zemlje, što pomaže pokretanju novih mađarskih investicija u regionu. Mađarska je odlučna u svojim namerama da pojača svoje prisustvo na jugu Srbije. Želimo da uspostavimo uspešno poslovanje i otvaranje novih radnih mesta. Pored svega pomenutog, želeo bih da pomenem i ulogu gospodina Brankovića u društvu. Svojim dobrotvornim akcijama koje je organizovao i donacijama koje su većim delom podržavale zdravstvene organizacije, doprineo je boljitku zajednice. Ujedno smatram da je važno napomenuti da uz njegovu pomoć imamo prilike da predstavimo mađarsku kulturu publici u Nišu. Želeo bih da se zahvalim gospodinu Brankoviću na dosadašnjem radu i na svemu što je učinio za naše državljane, kao i za razvoj odnosa između Mađarske i Srbije” izjavio je ambasadora Mađarske, gospodina Atile Pinera.

“Veoma sam zahvalan i veoma srećan zbog današnjeg događaja koji ste svojim prisustvom meni uveličali. Osećam se izuzetno srećno zbog ovog priznanja koje stvarno nije mala stvar, jer predstavlja jednu potvrdu za sav trud koji sam uložio u prethodnom periodu. Kada sam 2008. godine postavljen na funkciju počasnog konzula Republike Mađarske, susreo sam se sa brojnim izazovima, po prvi put sam bio u jednom novom ambijentu, u diplomatskim krugovima i moram da vam priznam da nije bilo lako ući u taj novi svet. Nadam se da sam tokom svih ovih godina pružio veliku i značajnu podršku i pomoć svim mađarskim građanima koji su se obratili, ne samo običnim građanima, već i kulturnim institucijama, obrazovnim, zdravstvenim, pa i privatnim koje su želele da uspostave saradnju sa firmama na jugu Srbije. Pokušavao sam da približim ovaj naš jug i jugoistok Srbije za koji sam nadležan da približim Mađarskoj i da na neki način uspostavimo veze koje bi dale jedan pozitivan efekat i da doprinesemo boljitku života naših građana. Ovo priznanje je velika obaveza da nastavim sa zalaganjem i nadam se da ću dati i dalje doprinos uspostavljanju još boljih veza i možda uspostavljanju još većih privrednih relacija. Još jednom hvala, a posmatrajući sve vas ovde, želim da kažem da sam izuzetno ponosan i hvala vam što ste uvažili i potvrdili da sav moj posao nije bio uzaludan i da ovakav jedan događaj treba da prođe s ljudima u velikom broju. Hvala još jednom i nadam se da će biti još prilika da se ponovo družimo” izjavio je Miloje Branković, počasni konzul Republike Mađarske u Srbiji.

Dragana Sotirovski foto: GP018

“Gospodine Brankoviću, čestitam u ime grada i svih Nišlija. Znam koliko ste doprineli i koliko ste učestvovali u ovom velikom događaju 2016. godine kada je mađarska Vlada prvi put boravila u Nišu i evo sada ovaj događaj priređujemo nedelju dana posle boravka naše Vlade i susreta naših dveju Vlada u Mađarskoj. Drago mi je što na ovaj način pokazujemo prijateljstvo Srbije i Mađarske i učvršćujemo naše bilateralne odnose. Danas smo razgovarali sa ambasadorom o privredi, posebno o turizmu, Mađari su posebno odmakli kad kad je banjski turizam u pitanju. Jedan od vaših i naših zajedničkih zadataka biće upravo povezivanje ovog dela Srbije sa gradovima u Mađarskoj. Cenim sve što činite za povezivanje naših država i ovog kraja” izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde